• «Κανείς δεν θα ήθελε να σκεφτεί στη Θάσο, τη δημιουργία ενός τεράστιου ξενοδοχείου στο πανέμορφο οικοσύστημα του νησιού μας», έγραψε η Σουλτάνα (Τάνια), η οποία «όρθωσε ανάστημα» στην μελλοντική περιβαλλοντική καταστροφή της Θάσου και του Νομού Καβάλας, από τις μεγαλοεπενδύσεις που θα επιτρέψει να γίνουν εντός των περιοχών Natura, η ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.
  • Η Ελλάδα έχει μεγάλο πλούτο σε φυσικά οικοσυστήματα, αλλά δεν γίνεται να απαγορευτούν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες μέσα σ’ αυτά. Αν αναλογιστούμε, επίσης, ότι η ελληνική γη και συγκεκριμένα το υπέδαφος έχει διάσπαρτες αρχαιότητες και μνημεία, τότε για να προστατευτούν όλα αυτά, δεν πρέπει να γίνονται έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη.
  • Δηλαδή, δεν έπρεπε να κατασκευαστούν οι σταθμοί και να λειτουργήσουν οι γραμμές του Μετρό στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για να προστατευτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα φυσικά οικοσυστήματα που διασχίζουν.
  • Η Σουλτάνα (Τάνια), μάλιστα, προειδοποιεί τους συναδέλφους της, βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, πως αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο του Υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας, θα φέρουν την απόλυτη ευθύνη, για τις μελλοντικές καταστροφές της φύσης στο Νομό και ιδιαίτερα στη Θάσο.
  • Όπως φέρουν την απόλυτη ευθύνη, οι πρώην κυβερνητικοί βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο sir Takis, ο Κώστας Μορφίδης και ο Θάσιος στην καταγωγή, Γιώργος Παπαφιλίππου, οι οποίοι ψήφισαν στη Βουλή τη σκευωρία των Πρεσπών, πηγαίνοντας κόντρα στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
  • Παρεμπιπτόντως, γιατί η νεολαία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας συγκεντρώνει υγειονομικό υλικό, για την προφύλαξη των φιλοξενούμενων στη δομή του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου»;
  • Απ’ όσο γνωρίζω, καρντάσια της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Δ.Ο.Μ. (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) έχει φροντίσει για την ασφάλεια των φιλοξενούμενων και του προσωπικού, από τον κορονοϊό, σε όλες τις δομές μεταναστών στην Ελλάδα. Άλλωστε, οι δομές αυτές θεωρούνται χώροι υψηλού κινδύνου για τη διασπορά του ιού και παρακολουθούνται πολύ στενά από τον Ε.Ο.Δ.Υ.
  • Αφού συγκεντρώνετε υγειονομικό υλικό, καρντάσια, προτείνω να το προσφέρετε στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Στον πόλεμο, λένε, ότι οι στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από πολεμοφόδια και άλλη υποστήριξη. Η προσφορά σας, έτσι, θα πιάσει τόπο.
  • Κι ενώστε τη φωνή σας, με τη φωνή των Καβαλιωτών, να μεταφερθεί η δομή των μεταναστών εκτός της πόλης, για να αποδοθεί το παλιό στρατόπεδο στην τοπική κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.