Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, η βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, απεύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

Η δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων αρχίζει. Μία δοκιμασία, η οποία, γνωρίζω πολύ καλά, ότι συνοδεύεται από ένα μεγάλο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος. Μία διαδικασία, για την οποία εργαστήκατε σκληρά, με πίστη, με δυσκολίες, θέτοντας στόχους. Και μόνο γι’ αυτή σας την προσπάθεια, θα πρέπει να νιώθετε περήφανοι και περήφανες! Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό τον αγώνα είχαν και οι γονείς σας, οι οποίοι σας έβαλαν, όπως πάντα άλλωστε, πάνω από τις ανάγκες τους, αγχώθηκαν και χάρηκαν μαζί σας, σας στήριξαν όσο κανείς, πιθανόν να ζορίστηκαν πολύ οικονομικά! Να τους είστε για πάντα ευγνώμονες!

Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατάφερε σημαντικές αλλαγές και κατέστρωσε ένα νέο σχέδιο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο διέλυσε από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της η Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, το αντικατέστησε μ’ ένα σύστημα άδικο, αγχογενές, ταξικό, δήθεν άριστο, αλλά πέρα για πέρα οπισθοδρομικό και καθόλου δημόσιο! Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εργαζόμαστε για ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες, χωρίς καμία διάκριση, προσβλέποντας στη στήριξη του μορφωτικού και διαπαιδαγωγητικού του ρόλου και την μείωση του εξεταστικού φόρτου των μαθητών/τριών!

Θέλω, λοιπόν, να ευχηθώ σε όλους και όλες καλή δύναμη, καλή επιτυχία, αλλά, κυρίως, θέλω να υπενθυμίσω κάτι που, μπορεί να σας φανεί τετριμμένο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, το μέλλον σάς ανήκει! Είτε περάσετε στη σχολή που θέλετε, είτε δεν πιάσετε το στόχο σας, οι παραγωγικές σας ηλικίες είναι μπροστά! Ποτέ δεν τελείωσε κάτι σε οποιαδήποτε εξέταση. Το βλέμμα σας, πάντα, να είναι στραμμένο μπροστά. Καλή δύναμη! Είστε ήδη κερδισμένοι!!!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.