Η Τάνια Ελευθεριάδου «γνωρίστηκε» με τον νέο διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας

0

Τον νέο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνο Κλειτσιώτη, επισκέφτηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, η βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκέφτηκα, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστα Μορφίδη, τον νέο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Κώστα Κλειτσιώτη, με τον οποίο είχαμε μία πρώτη συζήτηση-ενημέρωση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Μας ενημέρωσε για την ευχάριστη είδηση της έγκρισης πρόσληψης έντεκα ειδικευμένων ιατρών, μέσω της προκήρυξης που είχε δομηθεί από την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου. Ζήτησε και τη συμβολή μας, καθώς οι ελλείψεις παραμένουν και για να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο, χρειάζεται επιπλέον δερματολόγο, νευρολόγο, ογκολόγο, αιματολόγο και τουλάχιστον ογδόντα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με το οργανόγραμμα. Ο διοικητής εξήρε τη δουλειά του Τάσου Καρασαββόγλου σε ό,τι αφορά τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., αναφερόμενος και στην τελευταία προσθήκη μηχανήματος για το ογκολογικό τμήμα.

Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, θέμα για το οποίο έχω καταθέσει σχετική ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ακόμα, δεν πήραμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση, λόγω της απουσίας του υπεύθυνου υπαλλήλου για το θέμα. Επίσης, δεν υπάρχει, δυστυχώς, κάτι νεότερο σε ό,τι αφορά την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Θάσο.

Ευχηθήκαμε στον κύριο Κλειτσιώτη καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του και σημειώσαμε ότι, θα βρισκόμαστε δίπλα του, όσο εκείνος ασκεί διοίκηση με διαφάνεια, αξιοκρατία, προς όφελος όλων των πολιτών και των εργαζομένων του νοσοκομείου, χωρίς διακρίσεις, με γνώμονα μία δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγεία, σ’ ένα νοσοκομείο που θα αναπτύσσεται, θα σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα και θα συνεχίζει το έργο της προηγούμενης διοίκησης. Τέλος, τονίσαμε την αντίθεση μας στην απόφαση του, να ορίσει διευθύντρια διοικητικής-οικονομικής Υπηρεσίας την Μαρία Παντελή, αντί της Μαρίας Προβατίδου, απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τον υπαλληλικό κώδικα, τον Οργανισμό του νοσοκομείου, αλλά και το εθιμικό δίκαιο. Όλα τα ανωτέρω ορίζουν ρητά τα κριτήρια αναπλήρωσης στα καθήκοντα των κενών θέσεων προϊσταμένων. Ελπίζουμε, ο κύριος Κλειτσιώτης να λειτουργήσει νόμιμα, αξιοκρατικά και μακριά από κομματικά κριτήρια και σκοπιμότητες και στο θέμα αυτό, όπως άλλωστε μας υποσχέθηκε ότι θα λειτουργεί συνολικά».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.