Το Γενικό Νοσοκομείο και την Τοπική Μονάδα Υγείας (Το.Μ.Υ.) Καβάλας επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο γραφείου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, Κώστα Μορφίδη. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η Σ. Ελευθεριάδου ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη και τον αναπληρωτή διοικητή, Αχιλλέα Γερόπουλο, για τα προβλήματα του ιδρύματος και τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης, καθώς και για τον βαθμό ετοιμότητας για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα. Η βουλευτής διαπίστωσε ότι, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πραγματοποίησε καμία μόνιμη πρόσληψη στο νοσοκομείο Καβάλας. Μάλιστα, το πρόβλημα θα διογκωθεί, διότι έως το τέλος του 2021 αναμένεται να αποχωρήσουν γύρω στους 170 εργαζόμενοι. Το Υπουργείο υγείας, σημείωσε, δεν τηρεί τον κανόνα 1 προς 1, που επανέφερε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με αποτέλεσμα οι προσλήψεις να γίνονται με δίχρονες συμβάσεις εργασίας.

Επίσης, παρατήρησε μία στασιμότητα στα έργα που άρχισε η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου, σε συνεργασία με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου υγείας, όπως για παράδειγμα η ενεργειακή αναβάθμιση, για την οποία έλαβε τη διαβεβαίωση του διοικητή ότι, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, θα προχωρήσει, καθώς και η μονάδα τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Η βουλευτής αναφέρθηκε στην ευχαριστήρια ανακοίνωση του διοικητή προς τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, για τη συνέχιση της λειτουργίας της Νοσηλευτικής Σχολής (Δημόσιο Ι.Ε.Κ.), η οποία λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1976, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι, είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που σχεδίασε το κλείσιμο δέκα σχολών σε όλη την Ελλάδα και ότι, οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ανέτρεψαν την αρχική απόφαση του Υπουργείου, η οποία, πάντως, παραμένει στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε την Το.Μ.Υ. Καβάλας, μία τομή στο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας. Εξήρε τη δουλειά των γιατρών και των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν υπό την ιατρική τους επίβλεψη περί τους 4.000 δημότες Καβάλας, ανάμεσα τους 1.000 παιδιά. Αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ύπαρξη και λειτουργία τέτοιων δομών, συμπληρώνοντας ότι, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου είναι, αν όχι εχθρική, σίγουρα αδιάφορη απέναντι στη σημασία της δωρεάν και καθολικής πρόσβασης στη δημόσια υγεία.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.