Τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, συνάντησε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, στο πλαίσιο των επαφών και της περιοδείας που κάνει στην εκλογική της περιφέρεια. Μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, για ζητήματα που είναι ψηλά στην αναπτυξιακή ατζέντα του Δήμου, με σκοπό την προώθηση τους στη διακομματική επιτροπή για τη Θράκη, στην οποία είμαι μέλος. Αρχικά, σημείωσα τις επιφυλάξεις μου ως προς τη διάθεση της πλειοψηφίας της επιτροπής να συμπεριληφθεί επί της ουσίας ο Νομός Καβάλας στο τελικό πόρισμα, προσθέτοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, θα πιέσω ώστε να προωθηθούν τα αιτήματα των φορέων της περιοχής. Ο δήμαρχος με ενημέρωσε για τη διεργασία που έχει γίνει σχετικά με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Παγγαίου. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να πιέσει ο καθένας από τον θεσμικό του ρόλου, ώστε να αναδειχθούν οι επιμέρους δυναμικές της περιοχής και οι ξεχωριστές αναξιοποίητες δυνατότητες του τόπου.

Τέλος, συζητήσαμε για το πρόγραμμα εναέριας χαλαζικής προστασίας από το οποίο εξαιρείται, για μία ακόμα φορά, η περιοχή μας, με απόλυτη ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις των κυβερνητικών βουλευτών. Τόνισα ότι, θα συνεχίσω να ασκώ πίεση ώστε να συμπεριληφθεί η Καβάλα στο πρόγραμμα και σύντομα θα ασκήσω εκ νέου κοινοβουλευτικό έλεγχο, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα». Στη συνάντηση παρέστη ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας, Κώστας Μορφίδης.

Επίσης, επισκέφτηκε τις Κρηνίδες, όπου συνάντησε τον αντιδήμαρχο Δήμου Καβάλας, Θόδωρο Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, Όμηρο Κυριακίδη, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες της περιοχής. Με μεγάλη ευχαρίστηση ενημερώθηκε ότι, το ιδιοκτησιακό πρόβλημα του Λυκείου Κρηνίδων λύθηκε και πλέον, μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές για τους μαθητές. Συζητήθηκε, ακόμα, το χρόνιο πρόβλημα των τεναγών Φιλίππων και οι απαντήσεις της κεντρικής διοίκησης στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της βουλευτού. Συμφωνήθηκε να μπει ψηλά στην ατζέντα το πρόβλημα και ότι πρέπει να διασφαλιστεί η συμμετοχή στη διαχείριση και στις τελικές αποφάσεις, όσο το δυνατό περισσότερων τοπικών φορέων, σε ένα ενιαίο φορέα διαχείρισης. Τέλος, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι, ο Δήμος Καβάλας έχει σε προτεραιότητα την αξιοποίηση των ιστορικών τοπόσημων, με προμετωπίδα τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.