Η Σ. Ελευθεριάδου ζητάει εξηγήσεις από την υπουργό παιδείας, για το τμήμα Γεωλογίας του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

0

Ερώτηση προς την υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων, κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, με αφορμή τα δημοσιεύματα περί αναστολής στην έναρξη λειτουργίας του τμήματος Γεωλογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), με έδρα την Καβάλα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο σημειώνει ότι: «Σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), παρότι ο νόμος προέβλεπε την συμβολή της».

Η Σ. Ελευθεριάδου τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (18/4/2019), ο τέως πρύτανης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και νυν αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Δημήτρης Μπαντέκας, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι: «Υπάρχει για το κάθε τμήμα, το οποίο δημιουργείται, ή μετεξελίσσεται, τεύχος ολόκληρο, οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας». Θύμισε, επίσης, στην υπουργό ότι, η απόφαση για την έναρξη των νέων τμημάτων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, καθώς και το νέο πλαίσιο λειτουργίας, αποφασίστηκε ομόφωνα από τους πρυτάνεις, τους αντιπρυτάνεις και τους κοσμήτορες του υφιστάμενου Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και των Τ.Ε.Ι. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η βουλευτής ζητά από την υπουργό, να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του Υπουργείου για το τμήμα Γεωλογίας και να αιτιολογήσει πιθανή αρνητική απάντηση, καθώς έτσι θα αντίκειται στην τεκμηριωμένη θέση των ακαδημαϊκών κύκλων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.