Συνεχίζονται τα παράπονα πολιτών για την οριακή λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, στην επιστολή που απέστειλε προς τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Αναλυτικά αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή, θέλω να μεταφέρω τα συνεχή παράπονα πολιτών σχετικά με την οριακή λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα τμήματα της εν λόγω Διεύθυνσης εξυπηρετούν χιλιάδες πολιτών, είτε μέσω του Τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας, ή του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Οδήγησης. Λόγω των μνημονιακών πολιτικών, η Διεύθυνση απώλεσε σημαντικό αριθμό εργαζομένων, τα κενά των οποίων δεν έχουν καλυφθεί. Η πανδημική κρίση διόγκωσε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα η έκδοση αδειών (για ιδιωτικά και επαγγελματικά οχήματα) να γίνεται μετά κόπων και βασάνων. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, τα ραντεβού για τα τμήματα κλείνονται με ψηφιακό τρόπο, γεγονός που εκ πρώτης θεωρείται ότι βρίσκεται προς την θετική κατεύθυνση. Εν τούτοις, διαπιστώνεται ότι, οι διαθέσιμες θέσεις για πολίτες χωρίς μεσολάβηση επαγγελματιών στον χώρο, για φορτηγά ΙΧ μέχρι 3,5 τόνους και επιβατικά/δίκυκλα ΙΧ κυμαίνονται από 1 μέχρι 4 την ημέρα, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατο να εξυπηρετηθεί ο αναγκαίος αριθμός πολιτών, με τις υπάρχουσες θέσεις να καταλαμβάνονται σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της ψηφιακής διαδικασίας, η οποία πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αφορά συγκεκριμένες ημερολογιακές ημέρες, εύρους το πολύ μιας εβδομάδας.

Εκτός των άλλων, το γεγονός της υπολειτουργίας των Υπηρεσιών αφαιρεί πιθανά έσοδα από το ταμείο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς τα ποσά που καταβάλλονται για τις εν λόγω διαδικασίες, αποδίδονται απευθείας στο αποθεματικό της Αντιπεριφέρειας Καβάλας. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτό, για να σηκώσουν το δυσανάλογο, καθημερινό φορτίο. Οι μέχρι στιγμής λύσεις που έχουν δοθεί (διαδικασία τίτλου κτήσης, μη μόνιμο προσωπικό, πλησίον σύνταξης κ.λπ.), δεν μπορούν να καλύψουν τις μόνιμες και διαρκείς ανάγκες της Διεύθυνσης.

Επειδή, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πολιτών και την εργασιακή «εξόντωση» των ελάχιστων εργαζομένων στην Διεύθυνση.

Επειδή, ο θεσμικός μου ρόλος απαιτεί την κοινοβουλευτική παρέμβαση και ως εκ τούτου, η απάντηση της επιστολής θα ενισχύσει την προσπάθεια να δοθεί λύση απ’ τα αρμόδια Υπουργεία.

Επειδή, η συνεργασία μεταξύ των θεσμικών παραγόντων, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, είναι επιβεβλημένη και αναγκαία για την επίλυση των προβλημάτων.

Αιτούμαι να μου γνωστοποιήσετε:

Α) Πόσοι εργαζόμενοι βρίσκονται στις θέσεις που ορίζονται από το οργανόγραμμα της Υπηρεσίας και πόσοι απαιτούνται βάσει του οργανογράμματος;

Β) Ποιες οι σχέσεις εργασίας τους;

Γ) Ποιες οι κινήσεις που κάνατε, με σκοπό την στελέχωση της Διεύθυνσης;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.