Η Σ. Ελευθεριάδου είναι υπέρ της παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

0

Την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών, ζητάει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, την οποία συνυπέγραψαν κι άλλοι βουλευτές του κόμματος.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Δεν πέρασε καιρός, από τότε που η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του Ο.Α.Ε.Δ. κατήγγειλε δημοσίως ότι για το 2021, ο Οργανισμός σχεδιάζει να μην εκδώσει κανένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και να μην ανανεώσει το τρέχον. Αν υλοποιηθεί, τελικώς, αυτή η απόφαση της κυβέρνησης, η οποία έρχεται σε συνέχεια της μείωσης εισφορών υπέρ Ο.Α.Ε.Δ. και ως συνεπακόλουθη την μείωση των πόρων του Οργανισμού, 36.500 απασχολούμενοι σε Δήμους, Περιφέρειες της χώρας, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλους φορείς, θα βρεθούν μπροστά στο αδιέξοδο της ανεργίας.

Για τους λόγους αυτούς, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, κατέθεσε ερώτηση -την οποία συνυπέγραψαν 40 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- προς το αρμόδιο Υπουργείο, ζητώντας τον προγραμματισμό της παράτασης του προγράμματος. Όπως είναι γνωστό, οι εν λόγω απασχολούμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων στους οποίους εργάζονται, συμβάλλοντας στην ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών και αποκτώντας χρήσιμη εργασιακή εμπειρία. Να προστεθεί ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των απασχολούμενων στο πρόγραμμα συνεχίζουν να εργάζονται με πλήρες ωράριο εν μέσω πανδημικής κρίσης, επιτελώντας ένα σπουδαίο έργο στους κρίσιμους ως άνω τομείς.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, με δεδομένη την πανδημική κρίση και τις αυξημένες ανάγκες του δημοσίου, η πιθανή μη ανανέωση της εν λόγω δράσης, θα δημιουργήσει τεράστια κενά, σε κρίσιμες Υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, λόγω της αύξησης της ανεργίας, λόγω COVID-19 και του αβέβαιου -τουλάχιστον κοντινού- μέλλοντος, προκύπτει η αδήριτη ανάγκη πρόνοιας ανανέωσης των εν λόγω συμβάσεων, οι οποίες, στις περισσότερες περιπτώσεις, βαδίζουν στο τελευταίο δίμηνό τους».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.