Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, ασκεί κριτική στην διοίκηση και συγκεκριμένα στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, για την επικείμενη ανάθεση των τομέων καθαριότητας και σίτισης σε ιδιώτες. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, πλήρως ευθυγραμμισμένη με  την κυβερνητική πολιτική απαξίωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ετοιμάζεται να (παρα)δώσει τους τομείς της καθαριότητας και της σίτισης σε εργολάβους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρ. 11/2022 διακήρυξη, το νοσοκομείο Καβάλας θα καταβάλλει 1.341.528 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, σε εργολάβο που θα προκύψει από την διαγωνιστική διαδικασία, για παροχή υπηρεσιών από 78 εργαζόμενους/ες, 6ωρης, ή 5ωρης απασχόλησης. Για τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, με 8ωρη και 6ωρη απασχόληση, το νοσοκομείο Καβάλας επί διοικήσεως Τάσου Καρασαββόγλου και με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πλήρωνε ετησίως, με απευθείας υπογραφή συμβάσεων με τους εργαζόμενους και ισχυρότερα εργασιακά δικαιώματα, το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο, δηλαδή περίπου 540 χιλιάδες ευρώ λιγότερα, απ’ ό,τι θα κοστίσει η λύση του εργολάβου.

Επιπλέον, η διοίκηση του νοσοκομείου ετοιμάζεται να υποδεχθεί -μετά βαΐων και κλάδων- τον εργολάβο σίτισης, για τον οποίο θα καταβάλλει το ποσό των 328 χιλιάδων (με Φ.Π.Α.) ετησίως, ενώ επί προηγούμενης διοικήσεως, το εργασιακό κόστος για τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, με περισσότερες ώρες εργασίας ήταν 250 χιλιάδες ευρώ.

Η ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η πειθήνια διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας -προεξάρχοντος του διοικητή και υποψηφίου δημάρχου Καβάλας- θα χρεώσει τους Έλληνες φορολογούμενους, για τους ίδιους εργαζόμενους, για λιγότερες ώρες εργασίας και για πιο επισφαλείς συνθήκες δουλειάς, με πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ περισσότερα κάθε χρόνο! Η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη, για να διασωθεί η δημόσια και δωρεάν υγεία, να σταματήσει η εισβολή μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στα δημόσια νοσοκομεία, να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα και να μηδενιστούν οι σπατάλες δημοσίου χρήματος».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.