Η Σ. Ελευθεριάδου είναι έτοιμη να βοηθήσει, με όποιο μέσο διαθέτει, τον Α.Ο.Κ.

0

Με τον πρόεδρο, Αντώνη Αντωνίου και τον αντιπρόεδρο, Σωτήρη Δεληκάρη, της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, συναντήθηκε και συζήτησε η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου. Όπως ανέφερε: «Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τις ομάδες της Football League, καθώς βρίσκονται σε αγωνιστική απραξία εδώ και πολλούς μήνες. Μόλις πρόσφατα και ύστερα από πιέσεις, ο αρμόδιος υφυπουργός αποφάσισε την έναρξη των προπονήσεων και, σε ενάμισι μήνα από τώρα, την έναρξη του πρωταθλήματος». Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, ακόμα και τώρα, δεν έχει αρχίσει η συζήτηση για να διασαφηνιστούν λεπτομέρειες σχετικά με την έναρξη του πρωταθλήματος, τον τρόπο που οι ομάδες θα ταξιδέψουν, θα διανυκτερεύουν για τους εκτός έδρας αγώνες, θα πραγματοποιούν τα απαραίτητα τεστ κ.λπ. Οι οριζόντιες απαγορεύσεις στοίχισαν στον αθλητισμό. Δυστυχώς, ο Α.Ο.Κ., όπως και όλες οι ομάδες, δεν στηρίχθηκαν από την Πολιτεία, αν και είναι Ανώνυμες Εταιρίες οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία».

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη συνδρομής και στήριξης από τους φορείς της Καβάλας, ενώ η βουλευτής δεσμεύτηκε να βοηθήσει, με όσα μέσα διαθέτει, για να στηρίξει την ομάδα της πόλης. Σημείωσε, ακόμα, ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας, κατά τα πρότυπα και της ήδη εφαρμοζόμενης ευρωπαϊκής πρακτικής, η εξασφάλιση δωρεάν μοριακών, ή rapid τεστ, για τον περιοδικό έλεγχο των αθλουμένων και των προπονητών, με στόχο την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία όλων των αθλημάτων και όλων των σωματείων της χώρας.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η γενναία στήριξη της κυβέρνησης για τις ομάδες της Football League, οι οποίες θα απωλέσουν, λόγω της απουσίας φιλάθλων, μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους. Σε περίπτωση που το Υπουργείο εξακολουθήσει να αδιαφορεί για τον Α.Ο.Κ. και κατ’ επέκταση για τις ομάδες της Football League, ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα συγκεκριμένα προβλήματα που έφερε η αδιαφορία της κυβέρνησης και η ποδοσφαιρική απραξία.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.