Η Σ. Ελευθεριάδου ανησυχεί για το burn out των γιατρών του νοσοκομείου Καβάλας

0

Στην Βουλή έφερε το ζήτημα των σοβαρών καταγγελιών των γιατρών και των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας Νομού Καβάλας, σύμφωνα με την οποία, η κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του ιδρύματος είναι ζοφερή κι αυτό ενισχύεται από τις ξαφνικές μετακινήσεις γιατρών (μέσω εφημεριών) στην Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Ξάνθης. «Σε δηλώσεις τους, η πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. και η αντιπρόεδρος, κάνουν λόγω για burn out, γεγονός εξόχως ανησυχητικό, αν αναλογιστεί κανείς την 100% πληρότητα της Μ.Ε.Θ. Covid-19 του νοσοκομείου και την έξαρση του τρίτου κύματος. Επίσης, θεωρεί ότι είναι καταπέλτης η δήλωση της διευθύντριας της Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Καβάλας, η οποία τονίζει ότι η Μονάδα έχει αποψιλωθεί από προσωπικό και λειτουργεί χάρη στην αυταπάρνηση των γιατρών. Σημειώνει, μάλιστα, ότι η Μ.Ε.Θ. λειτουργεί με 6 εντατικολόγους και 26 νοσηλευτές, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί με 8 εντατικολόγους και 48 νοσηλευτές. Μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι διακομίστηκαν τρεις ασθενείς με κορονοϊό από το νοσοκομείο Καβάλας στην Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Ξάνθης.

Αναφέρεται, τέλος, στις σοβαρές καταγγελίες γιατρών του νοσοκομείου, που κάνουν λόγο για αφόρητες πιέσεις και για απειλές για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) σε περίπτωση που μιλήσουν δημόσια. Η Σ. Ελευθεριάδου ρωτά τον υπουργό υγείας: αν είναι εν γνώσει του οι καταγγελίες γιατρών για απειλές και από ποιον προέρχονται αυτές, για ποιο λόγο δεν στελεχώθηκε με το απαραίτητο προσωπικό η Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Καβάλας, πώς θα αντιμετωπίσει το λεγόμενο burn out των γιατρών, με δεδομένο ότι υπάρχει αρκετός δρόμος για να τελειώσει ο εφιάλτης του κορονοϊού, αν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα των γιατρών και των νοσηλευτών, το οποίο κατέθεσε σε μορφή τροπολογίας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, για ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.