Την έντονη διαμαρτυρία τους προς την διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και προς τον διευθυντή του σχολείου, με έγγραφο που υπογράφουν, εξέφρασαν οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στην α΄ τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Καβάλας. Η αιτία της αντίδρασης, την οποία θα κλιμακώσουν όπως δήλωσαν, είναι η αιφνιδιαστική σύμπτυξη των δύο τμημάτων μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου. Στο ενιαίο τμήμα, υποστηρίζουν, θα συνυπάρχουν και παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και παρακολουθούνται από ειδικούς (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές). «Πρόκειται για μία κατάσταση, που ως γονείς δεν μπορούμε παιδαγωγικά να διαχειριστούμε», σημειώνουν στο έγγραφο που απέστειλαν.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες έχουν την συμπαράσταση της Ομοσπονδίας γονέων μαθητών των σχολείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους γονείς της α΄ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Καβάλας, που μαζί με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, διαμαρτύρονται για την αιφνιδιαστική συγχώνευση των τμημάτων της τάξης κι ενώ έχει αρχίσει η σχολική χρονιά και τα παιδιά μοιράστηκαν σε δύο τμήματα.

Και σε κανονικές συνθήκες, αλλά ιδιαίτερα μετά από 2 σχολικές χρονιές υπολειτουργίας και τηλε-εκπαίδευσης στα σχολεία, πόσο μάλλον στα νήπια-προνήπια, που ουσιαστικά απείχαν από την ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία, μία τέτοια εξέλιξη είναι καταστροφική για τα παιδιά και τις μορφωτικές τους ανάγκες. Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική των συγχωνεύσεων τμημάτων και της υποβάθμισης σχολικών μονάδων, που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας με σαρωτικούς ρυθμούς τα τελευταία δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα του κατάπτυστου αντι-εκπαιδευτικού νομοσχέδιου, που είχε ψηφιστεί εν μέσω πανδημίας και προέβλεπε την αύξηση του αριθμού μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί! Είναι προσωπικότητες, που εμείς οι γονείς πασχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε, για να έχουν ολόπλευρη μόρφωση, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Ενώνουμε την φωνή μας με τους γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου Καβάλας και απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η συγχώνευση των δύο τμημάτων, καθώς και όλα τα μέτρα για να καλυφθούν τα μαθησιακά κενά των παιδιών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.