• Ο Δημήτρης Πέτροβιτς, είναι μία ακόμα περίπτωση πολιτικού προσώπου που εκμεταλλεύεται τις περιστάσεις, για να παραμένει στο προσκήνιο. Επιχείρησε να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά διαπίστωσε γρήγορα ότι δεν μπορεί να σχηματίσει συνδυασμό. Έτσι, συμφώνησε να ενταχθεί στη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Χρήστου Μέτιου και να τον βοηθήσει να κερδίσει τον Νομό Έβρου, που είναι ο τόπος καταγωγής του μεγάλου αντιπάλου, Χριστόδουλου Τοψίδη.
  • Με την μικρή διαφορά ψήφων μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών, του Χρ. Μέτιου και του Χρ. Τοψίδη, η συμφωνία αποδείχτηκε σημαντικό «χαρτί», αφού ο συνδυασμός του Χρ. Μέτιου κινδύνευε με ευρεία ήττα στον Έβρο, όπως συνέβη στο Νομό Καβάλας. Η παρουσία του Δ. Πέτροβιτς στο ψηφοδέλτιο, που ήταν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, έδωσε τη νίκη «πάνω στο νήμα».
  • Σε ανταπόδοση της βοήθειας, ο Δ. Πέτροβιτς, που κινδύνευε κι αυτός με αποτυχία εάν επέμενε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, ορίστηκε χωρικός αντιπεριφερειάρχης Έβρου, πάλι, πρόεδρος στην οικονομική επιτροπή και αναπληρωτής του περιφερειάρχη! Αναμφίβολα είναι μία συμφωνία win-win για τον Χρ. Μέτιο και τον Δ. Πέτροβιτς, ο οποίος απέφυγε να συγκρουστεί με τον Χρ. Μέτιο την προηγούμενη περίοδο, όταν ο περιφερειάρχης είχε τεταμένες σχέσεις με ορισμένους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες της διοίκησης.
  • «Οι έξυπνοι συνεργάζονται», όπως λένε. Και οι δύο πολιτικοί απόγονοι του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδου, έδωσαν ξανά τη νίκη στην παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση». Από μία θέση ευθύνης, επίσης, «τσίμπησαν» και οι Καβαλιώτες: Αλέξης Πολίτης και Ανδρέας Καραγιώργης, οι οποίοι ορίστηκαν εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι.
  • Η συνεργασία, λοιπόν, απέφερε αποτέλεσμα. Οι «συνεταίροι» βολεύτηκαν στις θέσεις τους και αρχίζει η δουλειά. Ελλοχεύει, πάντα, ο κίνδυνος της διάσπασης, όπως συνέβη μέσα στην ίδια την παράταξη του Γ. Παυλίδη, εάν κάτι «στραβώσει» στη συνεργασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.