• Η συμφωνία που υπέγραψαν εκπρόσωποι της προηγούμενης κυβέρνησης στις Πρέσπες, για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, αποτελεί, κατά την άποψη μας, τον «οδηγό» για τις ραγδαίες εξελίξεις στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση. Με τη στάση τους, οι δήθεν εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι της στο ΝΑΤΟ, είναι φανερό που επιθυμούν να οδηγηθεί η κατάσταση.
  • Ο σκοπός τους είναι, να σύρουν την Ελλάδα σ’ ένα διμερή «διάλογο» με την Τουρκία, είτε με επαφές μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών (σ.σ. πήραμε μία πρόγευση με τη συνάντηση στενών συνεργατών των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας, που έγινε στο Βερολίνο με την (τυχαία) διαμεσολάβηση της κυβέρνησης της Γερμανίας), είτε με την επίλυση των «διαφορών» τους στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Και στις δύο περιπτώσεις, η Ελλάδα θα παίξει σ’ ένα (πολιτικό) παιχνίδι με «σημαδεμένη» τράπουλα, όπως συνέβη στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, όπου σύρθηκε, πάλι, να συζητήσει μία συμφωνία, η οποία ήταν εκ προοιμίου εναντίον των εθνικών συμφερόντων της. Διότι, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, στη «συναλλαγή» αυτή, η Ελλάδα έδωσε πολλά και τα Σκόπια τίποτα!
  • Αντιλαμβάνεστε απέναντι στην Τουρκία σε ποια εθνική ταπείνωση θα υποβληθεί η Ελλάδα, αν συρθεί σε μία διαπραγμάτευση, υπό την εποπτεία της Γερμανίας, που προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλει να δείξει ότι παρεμβαίνει θετικά σε καίρια ζητήματα ασφάλειας, ή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Άντε να αποδείξεις εκεί το διεθνές δίκαιο, όταν οι παράγοντες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.) χαρακτηρίζουν «διαφιλονικούμενα ύδατα» τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.)!
  • Αν η Ελλάδα έκανε την υποχώρηση απέναντι στα Σκόπια, ένα κρατίδιο με ανομοιογενή πληθυσμό, χωρίς στρατιωτική υπεροχή, οικονομικά εξαρτώμενο κ.λπ., όταν βρεθεί «τετ α τετ» με την Τουρκία, μπορείτε να καταλάβετε τι μας περιμένει στη «συμφωνία» που θα υπογράψει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ή στην απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης. «Αν υποχωρήσεις στα μικρά, θα είσαι έτοιμος να υποχωρήσεις και στα μεγάλα», είπε, κάποτε, ο Θουκιδίδης.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τη «χρυσή ευκαιρία» να «σβήσει» από τον πολιτικό χάρτη τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάνοντας «σημαία» τη συμφωνία των Πρεσπών, που είναι το μεγαλύτερο εθνικό σκάνδαλο του 21ου αιώνα και από τα μεγαλύτερα της ελληνικής ιστορίας. Ωστόσο, αναλίσκεται στα σκάνδαλα Παππά, Καλογρίτσα, Novartis και ετοιμάζεται να υπογράψει την επόμενη επαίσχυντη συμφωνία για την Ελλάδα και να ολοκληρώσει την εθνική, μετά την πλήρη οικονομική, υποταγή.
  • Η συμφωνία στις Πρέσπες, επομένως, ήταν ο προάγγελος των μεγαλύτερων εθνικών δεινών. Η Τουρκία εξωθεί την Ελλάδα όχι σε πολεμική σύγκρουση, αλλά σε θερμό επεισόδιο, ασκώντας συνεχώς κλιμακούμενη ψυχολογική πίεση, επειδή ο στόχος της είναι να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να πετύχει ότι έκαναν τα Σκόπια. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος. Το μέλλον θα δείξει, αν θα είναι εξίσου πρόθυμος και ο διάδοχος του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.