Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Συμπαράταξης Πολιτών», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας, Άρη Βέρρο. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά της Καβάλας και οι λύσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του εμπορίου. Σημαντικότερο πρόβλημα θεωρείται το κυκλοφοριακό, το οποίο αποτρέπει τους καταναλωτές της περιφέρειας, να επισκεφτούν την αγορά της Καβάλας. Επίσης, το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης και η μετατροπή των πεζοδρόμων σε παράτυπους δρόμους.

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων ανέφεραν και το ζήτημα της απαξίωσης της πορθμειακής γραμμής Καβάλας-Πρίνου, που αποτρέπει τους κατοίκους της Θάσου να επισκεφτούν την αγορά της πόλης. Ο Άρης Βέρρος τόνισε ότι, σταθερή θέση της «Συμπαράταξης Πολιτών» είναι, η πλήρης εφαρμογή της μελέτης Παρασκευόπουλου και η πιθανή επικαιροποίηση της, η ενίσχυση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι γειτονιές της Καβάλας και όλες οι περιοχές της περιφέρειας του Δήμου, η δημιουργία χώρων στάθμευσης στις εισόδους της πόλης και η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πεζοδρόμων. Σημείωσε, ακόμα, την ανάγκη συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με τον Δήμο Θάσου, για την ενίσχυση της γραμμής Καβάλας-Πρίνου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.