Η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Φτάσαμε, αισίως, στο τεσσαρακοστό φεστιβάλ Ακοντίσματος. Είμαστε ερασιτέχνες δημιουργοί και εργάτες του πολιτισμού, όχι επαγγελματίες. Πόθος μας είναι, η πολιτιστική αναβάθμιση της ταλαιπωρημένης περιοχής ανατολικά της Καβάλας. Στόχος μας, πάντοτε, να στηρίξουμε με έργα και θεσμούς την πλούσια και μοναδική ιστορική και θρησκευτική παρακαταθήκη της Καππαδοκίας (Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος, μουσεία, αρχεία), αλλά και του ίδιου του τόπου της Νέας Καρβάλης (ήδη αποδείχθηκε ο αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής-Ακόντισμα) και εφόσον συνεχισθούν οι ανασκαφές, θα τρίβουμε όλοι τα μάτια μας.

Μέσα σ’ αυτά τα σαράντα χρόνια, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση μία παρέα ανθρώπων, οι άνθρωποι της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, αλλά και η πλειάδα των κατοίκων, πράξαμε και πράττουμε κάθε τι ωφέλιμο και δυνατό, προκειμένου να αναδείξουμε την περιοχή και να απαλείψουμε την κατάφωρη αδικία που υφιστάμεθα σε κάθε επίπεδο. Αίσθηση ανάπτυξης τόπου με μειωμένη περιβαλλοντολογική προστασία.

Αυτή είναι η γη μας, ο τόπος μας και με έργα και θεσμούς πήραμε εδώ και σαράντα χρόνια το μερίδιο της ευθύνης για την ανάπτυξη του. Τώρα χρειάζονται συνέργειες. Οι βιομηχανίες οφείλουν να συνεργασθούν, να νοικοκυρευτούν. Να μη παράγουν προβλήματα, αλλά λύσεις. Να καταλάβουν ότι, η περιοχή δεν είναι προτεκτοράτο τους, να σεβαστούν το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Η διοίκηση χρειάζεται να κάνει περισσότερα και πλέον γοργά και αποτελεσματικά βήματα, για να εναρμονίσει τις συνθήκες διαβίωσης σε όλο τον Δήμο Καβάλας και την Περιφερειακή Ενότητα, χωρίς αδικίες και αποκλεισμούς. Η Καβάλα δεν αρχίζει από τις Καμάρες, ούτε τελειώνει στο Φάληρο.

Χρειάζονται καθαρές φωνές, σχέδια και πράξεις βιώσιμης ανάπτυξης, το βάρος της οποίας είναι αδύνατο να σηκώσουν οι πολίτες κι ένας πολιτιστικός φορέας. Δίνουμε καθημερινά δείγματα των προθέσεων και των αποτελεσμάτων μας. Δεν υποχωρούμε, μέχρι την ημέρα που θα επικρατήσει το δίκιο και η λογική, μέχρι την ημέρα που θα αγκαλιαστεί η προσπάθεια μας από τον Δήμο μας, όχι γιατί το θέλουμε χωρίς λόγο, αλλά γιατί το αξίζουμε και το δικαιούμεθα. Η Νέα Καρβάλη, αν πράγματι είναι ο οικονομικός πνεύμονας της πόλης, τότε πρέπει να γίνει και ο πολιτιστικός πνεύμονας της πόλης. Μπορούμε και περιμένουμε το φεστιβάλ Φιλίππων, να ενοποιηθεί με το φεστιβάλ Ακοντίσματος.

Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον και περιμένοντας έμπρακτη συμπαράσταση, από τα βάθη της καρδιάς μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους, επώνυμους και ανώνυμους, ταγούς και απλούς πολίτες, που από όποια θέση και με κάθε τρόπο βοήθησαν αυτά τα σαράντα χρόνια, να γίνουν πραγματικότητα όσα σχεδιάσαμε, με στόχο την πρόοδο και την αειφόρο ανάπτυξη και πολιτιστική παρουσία της Νέας Καρβάλης».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.