• Ο τουρισμός εκτός από τα θετικά, έχει και αρνητικές πτυχές για κάθε τουριστικό τόπο. Όπως η αύξηση των απορριμμάτων και της κυκλοφοριακής κίνησης μέσα στον αστικό ιστό.
  • Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καβάλας δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρή σκέψη για την κατάργηση της γραμμής που διέρχεται από την οδό Θ. Κολοκοτρώνη, διότι σε ορισμένα σημεία σταθμεύουν (αντικανονικά) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, κυρίως με ξένες πινακίδες, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διέλευση των λεωφορείων.
  • Πρόκειται για επισκέπτες που διαμένουν σε καταλύματα βραχύβιας μίσθωσης (airbnb) έγραψε καρντάσι και πρόσθεσε ότι, είναι υπεύθυνοι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να ενημερώσουν τους ξένους ότι διέρχονται αστικά λεωφορεία.
  • Αλλά, δεν είναι μόνο τα αστικά λεωφορεία. Αν παρουσιαστεί, επίσης, ανάγκη να διέλθει κάποιο μεγάλο πυροσβεστικό όχημα, πάλι θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Ωστόσο, θα διαφωνήσουμε με το καρντάσι για την ευθύνη των ιδιοκτητών ακινήτων βραχύβιας μίσθωσης.
  • Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) απαγορεύει τη στάθμευση οχημάτων πάνω στις στροφές των δρόμων και στα πεζοδρόμια. Δεν χρειάζεται, επομένως, να πει κάποιος στον οδηγό, ότι μπορεί να σταθμεύσει το Ι.Χ. αυτοκίνητο πάνω στη στροφή.
  • Επίσης, είναι γνωστό ότι στις γειτονιές της Καβάλας υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τις θέσεις στάθμευσης, οι οποίες δεν εξυπηρετούν ούτε τους κατοίκους. Φανταστείτε πόσο οξύνεται το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα των επισκεπτών.
  • Έχω δει, πάντως, κατάλυμα βραχύβιας μίσθωσης, επί της οδού Θ. Κολοκοτρώνη μάλιστα, που αξιοποίησε το οικόπεδο παλιού σπιτιού, το οποίο κατεδαφίστηκε, προκειμένου να διαμορφώσει ιδιωτικό χώρο με θέσεις στάθμευσης για τους πελάτες του. Εάν γίνει κάτι ανάλογο και σε άλλες γειτονιές, θα ανακουφιστεί η κατάσταση και τα μεγάλα οχήματα θα κυκλοφορούν πιο άνετα στην πόλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.