Η διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, δώρισε στον Δήμο Καβάλας την προσωπική συλλογή με αντικείμενα και παρτιτούρες Ελλήνων συνθετών, που θα γίνουν η βάση για την δημιουργία ενός μουσείου στην δημοτική καπναποθήκη. Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, στην Μεγάλη Λέσχη, έγινε η παρουσίαση της δωρεάς από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και την δωρήτρια.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την σοπράνο, για την δωρεά προς τα νιάτα της Καβάλας και είπε με έμφαση ότι: «Εδώ και καιρό, την νιώθουμε συνδημότισσα μας, αφού η κυρία Θεοδωρίδου συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της πόλης, έστω και από μακριά», ενώ πρόσθεσε ότι, η δωρεά θα αποτελέσει την «μαγιά», για την δημιουργία ενός μουσείου Ελλήνων συνθετών, το οποίο θα στεγαστεί είτε στην δημοτική καπναποθήκη), είτε στο παλιό Πρωτοδικείο εφόσον παραχωρηθεί στον Δήμο και ότι, θα είναι το μοναδικό μουσείο του είδους στην Ελλάδα.

Η Σόνια Θεοδωρίδου ανέφερε πως επέλεξε να δωρίσει την συλλογή της στην Καβάλα, λόγω της πολύ καλής συνεργασίας που έχει με το τοπικό Μουσικό Σχολείο και συγκεκριμένα με τον διευθυντή του, Γιάννη Κακάρα, καθώς και για το μεγάλο ενδιαφέρον του δημάρχου, για την αξιοποίηση των εκθεμάτων της μουσικής μας κληρονομιάς. Αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην προσπάθεια που έκανε για να συγκεντρώσει τις παρτιτούρες των Ελλήνων συνθετών και στις συγκινητικές στιγμές που μοιράστηκε με τους δημιουργούς και τα συγγενικά τους πρόσωπα, όταν τους αποκάλυψε τους στόχους του εγχειρήματος της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.