-Μετά την αναβολή της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκυο, καρντάσια, η ανακοίνωση ότι δεν θα διεξαχθεί (και) φέτος το Kavala Air Sea Show ομολογώ πως δεν με εξέπληξε. Ο Θίοντορ δήλωσε ότι, ο Δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δεν θα χρηματοδοτήσουν τη διοργάνωση, άρα χάνονται οι δύο βασικοί χρηματοδότες της. Ο λόγος της αναβολής είναι τα χρήματα, ή θέλουν να προστατέψουν τη δημόσια υγεία; Διότι, ακόμα κι αν αρθούν οι περιορισμοί για τις μαζικές εκδηλώσεις και την αποφυγή του συγχρωτισμού πολλών ατόμων, μετά την “επιδρομή” του κορονοϊού θα παραμείνει ο φόβος στον κόσμο και στους διοργανωτές.

-Αναμένω από τον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. να ανακοινώσουν πως θα αξιοποιήσουν τα χρήματα που επρόκειτο να δώσουν στο Kavala Air Sea Show. Η πρόεδρος των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για παράδειγμα, έκανε έκκληση για την προσφορά μέσων ατομικής προστασίας, όπως γάντια, μάσκες και (ολόσωμες) φόρμες μιας χρήσης, για να διευκολυνθεί η εργασία τους στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα για την αγορά τέτοιων ειδών, προκειμένου να βοηθήσουν στο σημαντικό έργο των νοσηλευτών; Έτσι, θα πιάσει τόπο η προσφορά.

-Όσον αφορά το Kavala Air Sea Show, θέλω να πιστεύω πως θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021, με τη στήριξη (ηθική και υλική) των φορέων περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Μη φτάσουμε, πάλι, στο “παρά πέντε” και δεν έχει διασφαλιστεί το οικονομικό σκέλος της διοργάνωσης. Είναι διαφορετικό να αναβληθεί λόγω “ανωτέρας βίας” (εθνικές εκλογές, πανδημία κορονοϊού) και άλλο πράγμα από την αδυναμία, ή την απροθυμία (όπως προτιμάτε), των διοργανωτών να βάλουν χρήματα. Έχουν το χρονικό περιθώριο, για να συζητήσουν μεταξύ τους εάν θέλουν να συνεχιστεί το show και με ποιο τρόπο θα έχει σταθερή χρηματοδότηση κάθε χρόνο.

-Και κάτι τελευταίο, για να ευθυμήσουμε σ’ αυτή την περιπέτεια που ζούμε. Όσοι θέλετε να τηρήσετε το έθιμο της διπλής γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της κήρυξης της ελληνικής επανάστασης στις 25 Μαρτίου 1821, μη διστάσετε να φάτε σκορδαλιά μαζί με τον μπακαλιάρο. Ακόμα κι αν χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι, για σοβαρό λόγο, δεν θα συναντήσετε κόσμο. Κι αν τύχει να συναντήσετε κάποια ψυχή να κυκλοφορεί, είτε θα φοράει μάσκα, είτε θα κρατήσει την απόσταση λόγω κορονοϊού, είτε θα είναι φορέας του ιού με αοσμία! Η μάσκα, επίσης, θα φανεί χρήσιμη και για μέσα στο σπίτι.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.