Η σιωπή είναι χρυσός…

0

Για εκκωφαντική απουσία την ώρα των αποφάσεων, των συγκρούσεων και των αποφασιστικών λύσεων, κατηγορεί την ηγετική ομάδα της «Περιφερειακής Αναγέννησης», ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης και ο συνδυασμός «Κοινωνική Συμμαχία», του οποίου ηγείται.

Αφορμή του δελτίου Τύπου που ακολουθεί, είναι η στάση που τήρησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση», στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, όταν εισήχθησαν τα θέματα που αφορούσαν την εξόρυξη χρυσού στην Π.Α.Μ.-Θ.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Με έκπληξη και απορία, παρακολουθούμε τις αμήχανες δηλώσεις του «συστήματος» Παυλίδη, αναφορικά με το θέμα του χρυσού. Σύρθηκε ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης», την τελευταία στιγμή, να συνυπογράψει το κείμενο της «Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού», προφασιζόμενος ότι δήθεν δεν τον είχαν ενημερώσει.

Λες και δεν είχε άλλες ευκαιρίες, όλα αυτά τα χρόνια, να καταγράψει έστω και μία φορά ξεκάθαρα την άποψή του και τη θέση του για το θέμα αυτό.

Η απόλυτη διάψευση των ισχυρισμών του έρχεται από την ίδια τη Διανομαρχιακή Επιτροπή, μέσω του δελτίου Τύπου που η ίδια δημοσιοποίησε.

Το όψιμο, δύο μόλις μέρες πριν από το δεύτερο κρίσιμο γύρο των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής, «ενδιαφέρον» του, για την υπογραφή του σχετικού κειμένου, αναδεικνύει τα υστερόβουλα και ιδιοτελή χαρακτηριστικά αυτής της, με μισή καρδιά, υπογραφής.

Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, στους συμπολίτες μας, τη στάση αυτού και της παράταξής του, σταχυολογώντας τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, μέσα από τα πρακτικά του, που αποτελούν έγκυρη καταγραφή των γεγονότων.

1) Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου, αρ. αποφ. 192/2011(28 Ιουλίου 2011) με θέμα την εξόρυξη και μεταλλουργία παραγωγής χρυσού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ο κ. Γ. Παυλίδης απουσίαζε, όπως άλλωστε και ο κ. Αργ. Πατακάκης, από την ίδια συνεδρίαση αποχωρεί ο κ. Θ. Μαρκόπουλος, αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου. «Λευκό» δηλώνουν οι κ. Δ. Πέτροβιτς και Κ. Ζαγναφέρης.

2) Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου, αρ. αποφ. 340/2011(18 Νοεμβρίου 2011) με θέμα την προκαταρκτική εκτίμηση και αξιολόγηση (ΠΠΕΑ), που αφορά στο έργο «Μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στο Πέραμα Ν. Έβρου» της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.». Ο κ. Γ. Παυλίδης πάλι απουσίαζε, ενώ το περιφερειακό συμβούλιο προέβαινε σε σημαντικές παρατηρήσεις επί της μελέτης.

3) Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου, αρ. αποφ. 103/2012(29 Μαρτίου 2012) με θέμα τη συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής και φορέων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. με τους αρμόδιους υπουργούς, για τη μη έγκριση της επένδυσης χρυσού στην περιοχή του Περάματος. Από τη συνεδρίαση αυτή απουσίαζαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ. Δ. Πέτροβιτς και Θ. Μαρκόπουλος.

4) Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου, αρ. αποφ. 305/2012(2 Αυγούστου 2012) με θέμα τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Ερευνητικό πρόγραμμα στον κεντρικό τομέα του Δ.Μ.Χ. Ε5, Π.Ε. Ροδόπης της εταιρίας «Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε.» Σε αυτή τη συνεδρίαση ο κ. Γ. Παυλίδης, για μία ακόμα φορά, ήταν απών, όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Α. Πατακάκης. Στην ίδια συνεδρίαση δήλωσαν «λευκό» οι κ. Δ. Πέτροβιτς, Θ. Μαρκόπουλος, Κ. Ζαγναφέρης.

5) Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου, αρ. αποφ. 362/2012(3 Οκτωβρίου 2012) με θέμα τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Μεταλλευτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα Π.Ε. Έβρου» της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.». Δηλώνει «λευκό» ο κ. Κ. Ζαγναφέρης, με το επιχείρημα ότι «πρώτα πάρθηκαν οι πολιτικές αποφάσεις απόρριψης της μελέτης από συγκεκριμένα άτομα, με συγκεκριμένες πρακτικές κι έπειτα προσπάθησαν κάποιοι να ντύσουν «επιστημονικά» την ήδη ειλημμένη απόφαση».

Υπενθυμίζουμε ότι, οι κ.κ. Πέτροβιτς, Ζαγναφέρης, Μαρκόπουλος, Πατακάκης, είναι σήμερα οι τέσσερις από τους πέντε συνολικά υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες του κ. Παυλίδη.

Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι την ώρα των αποφάσεων, των συγκρούσεων και των αποφασιστικών λύσεων, η ηγετική ομάδα της «Περιφερειακής Αναγέννησης», ταυτιζόμενη με τις κυβερνητικές αποφάσεις, είναι είτε συστηματικά απούσα, είτε δηλώνει «λευκό», αλλοιώνοντας την ομοφωνία του υπόλοιπου περιφερειακού συμβουλίου και σε πλήρη αντίθεση με την ομόθυμη αρνητική στάση της κοινωνίας.

Είναι σύμπτωση ότι η ίδια ομάδα ανθρώπων (Παυλίδης, Πέτροβιτς, Ζαγναφέρης, Μαρκόπουλος, Πατακάκης) αποτελεί τη σημερινή ηγεσία της «Περιφερειακής Αναγέννησης»; Δεν νομίζουμε.

Κύριοι, μην επιχειρείτε να παραπλανήσετε τους πολίτες, την ώρα που οι μάχες δίνονται «στήθος με στήθος». ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, όχι στο χειροκρότημα της υπαγορευμένης κομματικής πολιτικής, αλλά στους αγώνες που αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής.

Εσείς πού τοποθετείτε τον εαυτό σας; Γιατί στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις της κοινωνίας ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΤΕ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ. Για εμάς, το θέμα του χρυσού είναι «κόκκινη γραμμή». Τόσο απλά και ξεκάθαρα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.