• Πέρασαν μερικές ημέρες, από τη σημαντική διάκριση του Δήμου Καβάλας, με τη βράβευση της ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή visitkavala. Επίσης, προ ημερών, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, προσκλήθηκε και μίλησε στους σπουδαστές και καθηγητές του Μητροπολιτικού Κολεγίου Αθηνών, με τη βραβευμένη ως την καλύτερη σχολή τουρισμού στην Ελλάδα, για το παράδειγμα καλής τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας.
  • Ούτε η βράβευση της ιστοσελίδας visitkavala, ούτε η πρόσκληση της προέδρου της «Δημωφέλεια» να μιλήσει στο Μητροπολιτικό Κολέγιο Αθηνών, είναι τυχαία γεγονότα. Δείχνουν, ακριβώς, ότι η Καβάλα αποτελεί υπολογίσιμο παράγοντα στον τουρισμό και προορισμό με δυναμική.
  • Τόσο καιρό, οι λαλίστατοι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, δεν ένιωσαν την ανάγκη και την υποχρέωση, να συγχαρούν τον Δήμο Καβάλας και τη «Δημωφέλεια» για τις παραπάνω επιτυχίες, οι οποίες δεν πιστώνονται μόνο στη δημοτική αρχή και την πρόεδρο της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης. Τα εύσημα ανήκουν και δικαιούνται, πρωτίστως, όσοι και όσες εργάζονται για το άρτιο αποτέλεσμα στην τουριστική ιστοσελίδα και στην προβολή του τουριστικού προϊόντος του τόπου. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι δίνουν τις «κατευθυντήριες γραμμές» και συντονίζουν το έργο. Η Αναστασία Ιωσηφίδου σπούδασε νομικά και όχι τουριστικό management. Η εμπειρία της στον τουρισμό οφείλεται στην οικογενειακή επιχείρηση που διαχειρίζεται. Ωστόσο, κατάφερε να εμπνεύσει τα στελέχη και το υπόλοιπο προσωπικό της «Δημωφέλεια» και να βγάλει τον καλύτερο εαυτό τους, τον δημιουργικό!
  • Είναι μεγάλη τιμή, λοιπόν, οι προαναφερθείσες διακρίσεις. Όταν επιστρέψει η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», είναι χρήσιμο να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, πόσοι και ποιοι Δήμοι στην Ελλάδα έχουν λάβει το ίδιο βραβείο για την τουριστική ιστοσελίδα τους και πόσοι εκπρόσωποι Δήμων προσκλήθηκαν να μιλήσουν στο Μητροπολιτικό Κολέγιο Αθηνών, για το παράδειγμα καλής τουριστικής πρακτικής.
  • Εμείς θα συγχαρούμε τη «Δημωφέλεια» και τους συνεργάτες της, γιατί μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Καβαλιώτες. Γιατί καταφέρνουν, με πολλή δουλειά, να αναδείξουν τον πλούτο και την ομορφιά του τόπου μας στους ξένους, που άρχισαν να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να τον γνωρίσουν καλύτερα.
  • Μπορεί μερικοί να σχολιάζουν υποτιμητικά την προσπάθεια που γίνεται, αλλά κατά βάθος παραδέχονται ότι η Καβάλα έχει αλλάξει σελίδα στον τουρισμό. Όποιος θεωρεί ότι η κατάσταση είναι ίδια με εκείνη πριν από μία δεκαετία, είτε δεν καταλαβαίνει που βρίσκεται, είτε είναι κακοπροαίρετος. Οι επιτυχίες, βεβαίως, δεν πρέπει να δημιουργήσουν εφησυχασμό. Αντιθέτως, δίνουν κουράγιο και δύναμη για περισσότερη δουλειά. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και όποιος πιστέψει ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσει περισσότερο, θα μείνει πίσω στις ραγδαίες εξελίξεις. «Το νερό μπήκε στο αυλάκι» και έπονται καλύτερες ημέρες στον τουρισμό για την Καβάλα. Με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.