Η Π.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αποδοκιμάζει τον βουλευτή Καβάλας, Μ. Λαζαρίδη!

0

Ο Δήμος Τοπείρου Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διαμαρτύρονται για την προσπάθεια του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, να αποσπάσει υπάλληλο του Δήμου Τοπείρου στο πολιτικό του γραφείο. Η Π.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Π.Ε.Δ. Α.Μ.-Θ.), κατά τη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, αφού συζήτησε το θέμα της αποδυνάμωσης του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου Τοπείρου, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του δημάρχου Τοπείρου και το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, το οποίο έχει ως εξής: «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου Τοπείρου Νομού Ξάνθης, που αφορά στην προσπάθεια απόσπασης υπαλλήλου του Δήμου μας, στο γραφείο του βουλευτή Νομού Καβάλας, Μακάριου Λαζαρίδη. Ο Δήμος Τοπείρου είναι ήδη υποστελεχομένος και παρουσιάζει γενικότερη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, γεγονός που δυσχεραίνει τη διεκπεραίωση διαδικασιών κατά την καθημερινή λειτουργία του. Παρόλα αυτά, το στελεχιακό δυναμικό που υπηρετεί στον Δήμο μας στέκεται αρωγός και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, με σκοπό την εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών, καλύπτοντας παράλληλα ποικίλα εργασιακά καθήκοντα.

Σήμερα, ο Δήμος μας έχει δρομολογήσει σειρά συγχρηματοδοτούμενων έργων και παρεμβάσεων καίριας σημασίας άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ, όπως: 1) αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Δήμου Τοπείρου, 2) αντικατάσταση εσωτερικών τμημάτων Δικτύου Μαγγάνων-Ερασμίου, 3) αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Αβάτου και Ολβίου, 4) επισκευή-διαμόρφωση γηπέδου Αβάτου, 5) αναβάθμιση γηπέδου Ερασμίου, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και απαιτούν συγκεκριμένες ομάδες διαχείρισης και παρακολούθησης για την ομαλή υλοποίηση τους.

Ενδεχόμενη απόσπαση υπαλλήλου, θα έχει σαν συνέπεια την περαιτέρω απώλεια διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου μας σε παρεμβάσεις που υλοποιούνται, καθώς και σε όσες πρόκειται να ακολουθήσουν. Είναι γνωστό ότι, υποχρεούμαστε και έχουμε προβεί επανειλημμένα στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με άλλους φορείς, με σκοπό την υποστήριξη των Υπηρεσιών μας σε θέματα προμηθειών-υπηρεσιών-μελετών-έργων, καθώς ο Δήμος μας δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια για την υλοποίηση του προγράμματος μας. Η προσπάθεια και εμμονή του κυρίου Μακάριου Λαζαρίδη, να αποσπάσει υπάλληλο του φορέα μας, που κατέχει ειδικότητα η οποία μπορεί να συμβάλει στην αναπτυξιακή στρατηγική του Δήμου μας, μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία. Για το λόγο αυτό αντιδρούμε!

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον τόπο μας να γυρίσει χρόνια πίσω, ούτε να ριψοκινδυνεύσουμε την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που έχουμε εξασφαλίσει για την περιοχή μας. Παραθέτουμε απόσπασμα από την παρθενική ομιλία του κυρίου Λαζαρίδη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «…Δεν είναι κράτος αυτό! Αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, δεν κάνεις τίποτα. Δεν θα γίνουμε ποτέ ευρωπαίοι εμείς. Αυτοί, μόνο την καρέκλα τους κοιτάνε. Εμάς δεν μας κοιτάει κανείς. Κάνε με εμένα πρωθυπουργό και θα τα αλλάξω όλα σε μία μέρα…», υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες φράσεις ακούστηκαν κατά κόρον την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών. Και συνέχισε λέγοντας: «…Σήμερα ανταποκρινόμαστε σε αυτό για το οποίο παραπονιέται τόσα χρόνια, όλη η Ελλάδα! Σήμερα τους δίνουμε έναν σαφή και χειροπιαστό λόγο, να πιστέψουν ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Ότι το κράτος δεν είναι εχθρός. Είναι σύμμαχος. Ότι δεν λειτουργεί για μερικούς, αλλά για όλους. Ότι δεν είναι σκοτεινός θάλαμος δημιουργίας συμφεροντολογικών εξαρτήσεων…».

Περιμέναμε από τον συγκεκριμένο εκπρόσωπο της Πολιτείας, να σταθεί αρωγός στην κάλυψη αναγκών της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι να υποθάλπτει την εύρυθμη λειτουργία «μικρών», ακριτικών και υποστελεχομένων Δήμων!!!».

Ομόφωνα αποφασίζει

-Εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του στο αίτημα του  Δήμου Τοπείρου σχετικά με την αποδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού του.

-Αποδοκιμάζει την ενέργεια του βουλευτή Καβάλας, Μακάριου Λαζαρίδη, για την απόσπαση της εν λόγω υπαλλήλου στο γραφείο του, η οποία θα δημιουργήσει προβλήματα λειτουργίας, στον ήδη υποστελεχομένο Δήμο.

-Ότι οι βουλευτές θα πρέπει να συμβάλουν με προσπάθειες και ενέργειές τους προς την Πολιτεία, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για να μπορούν οι μικροί Δήμοι με τη γενικότερη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης που παρουσιάζουν, να ανταποκρίνονται στον ρόλο τους, για την ανάπτυξη του τόπου και την εξυπηρέτηση των δημοτών τους.

-Τη δημοσίευση του παρόντος ψηφίσματος στα Μέσα Ενημέρωσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.