Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας πραγματοποίησε την πρώτη μετακίνηση προσωπικού-εκπαιδευτικών προς τη Γερμανία (Weilheim), από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2016. Η πρώτη ροή εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Ο τίτλος του εγκεκριμένου σχεδίου είναι: «Immigrant-friendly vocational education». Ο κύριος σκοπός του, είναι η κατανόηση του μεταναστευτικού ζητήματος και η συμβολή μιας φιλικής μεταναστευτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στην καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών.

Στις συναντήσεις έγινε ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών και για καλές πρακτικές που εφαρμόζονται, ώστε η επαγγελματική εκπαίδευση να είναι φιλική για τους μετανάστες. Πραγματοποιήθηκαν δράσεις εν ώρα εργασίας στα ιδρύματα υποδοχής. Οι καθηγητές βρέθηκαν σε επαφή με συναδέλφους τους, αντάλλαξαν ιδέες και προβληματισμούς παιδαγωγικού περιεχόμενου. Ιδιαίτερα δε μελέτησαν νέες φιλικές διδακτικές μεθόδους στην επαγγελματική εκπαίδευση μεταναστών. Το πρόγραμμα Erasmus+ ευελπιστεί να δώσει στην τοπική κοινωνία τη δυνατότητα ενεργής συμμετοχής/εμπλοκής γονέων, φορέων, Δήμου κ.ά., φέρνοντας κοντά τους ευρωπαϊκούς λαούς και πολιτισμούς.

Ο διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας, Στέφανος Ναλμπάντης και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έδωσαν συνέντευξη στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της πόλης του Weilheim (εφημερίδες Weilheimer Tagblatt, 3/5/2016 και Kreisbote 5/3/2016). Θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη μετακίνηση εκπαιδευτικών από το επαγγελματικό σχολείο της Γερμανικής πόλης στην Καβάλα τον Ιούνιο. Η φιλοξενία ήταν θερμή και η διοργάνωση των επαφών άψογη. Από το 1ο Ε.Κ. Καβάλας συμμετείχαν οι: Στέφανος Ναλμπάντης, Νικόλαος Παπανικολάου (υποδιευθυντής 1ου Ε.Κ. Καβάλας), Σωτήρης Τότης, Αγγελική Καρανάσιου, Σπύρος Στάμου και Νικόλαος Σακελλαράκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.