Η πρώτη ερωτική ποιητική συλλογή της Εύκλειας Καράδαγλη

0

Η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας και οι εκδόσεις Πνοή παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Εύκλειας Καράδαγλη, με τίτλο: «Εκπνοές», την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00 στο αναγνωστήριο της δημοτικής βιβλιοθήκης (2ος όροφος). Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα οι: Μαρία Παπαδοπούλου (φιλόλογος), Δήμητρα Στογιαννίδου (νομικός σύμβουλος), ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αλέξης Πολίτης, ειδικός πνευμονολόγος Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Η Εύκλεια Καράδαγλη παρουσιάζει την πρώτη ερωτική συλλογή ποιημάτων της, με τίτλο: «Εκπνοές», εμπνευσμένη από τη διάθεση και τη θετική ενέργεια που αποπνέει η πατρίδα της. Γεννήθηκε στη Μουσθένη και ποτέ δεν έκρυψε τις συγγραφικές ανησυχίες της, σε συνδυασμό με την αρμονία, την μουσική και την κίνηση. Στο μυαλό της υπήρχε έντονη η διάθεση να συνδυαστούν οι σπουδές για την μόδα, με την ερωτική ποίηση και την αποτύπωση των συναισθημάτων της. Η νέα αρχή της, είναι μόνο η αφορμή για να μοιραστεί τις σκέψεις και τα βιώματά της με το ευρύτερο κοινό», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Λίγα λόγια για την ποιητική συλλογή

Οι «Εκπνοές» είναι μία ποιητική συλλογή, που υμνεί όχι μόνο τον έρωτα, αλλά και το μεγαλείο του τέλους του. Είναι η περιγραφή της καθαρόαιμης γυναίκας με το εσωτερικό κάλλος, το περήφανο βήμα, το φιλήδονο άγγιγμα, που βιώνει τον απόλυτο έρωτα και στη συνέχεια το απόλυτο εσωτερικό χάος ενός χωρισμού που εκούσια προκαλεί. Η φυγή της σηματοδοτείται από αγέρωχη σιωπή. Η οδύνη της εκφράζεται μέσα από τη γλώσσα του κορμιού της, μέσα από το βλέμμα και κυρίως, μέσα από τους στίχους της. Η γυναίκα αυτή αγαπά με ευλάβεια θρησκόληπτης, με φανατισμό αιρετικής, με βαρβαρότητας επιβολή, με της βροχής τη ρευστότητα και το συμπαγές του ακρογωνιαίου λίθου. Το πάθος είναι η φορεσιά της. Το λάθος το χρώμα που της ταιριάζει. Ως αντίτιμο προσδοκεί μόνο την έμπνευση. Χαρακτηριστικά λέει: «Δεν ήθελα να μ’ ερωτευτείς, ήθελα μόνο να μ’ εμπνεύσεις». Η εσωτερική της πληρότητα, η ευδαιμονία και η ισορροπία της, ανθοφορούν μόνο μέσα από την έμπνευση. Αυτή την καθιστά νικήτρια, αυτή και ηττημένη. Οι εισπνοές της είναι έρωτας κι οι εκπνοές της είναι στίχοι.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.