-Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι, παρά την δοκιμασία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στο διεθνές ανοικτό τουρνουά σκάκι της Καβάλας ο αριθμός των συμμετοχών είναι τριψήφιος. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας (Σ.Ο.Κ.), Βασίλης Θεοδωρίδης, οι συμμετοχές ανέρχονται σε τριακόσιες από είκοσι μία χώρες! Το μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει την καταξίωση του τουρνουά, αλλά και ότι η Καβάλα είναι «πόλος έλξης» επισκεπτών και στον αθλητικό τουρισμό. Ο υψηλός αριθμός των συμμετοχών, επίσης, ανέδειξε και το πρόβλημα των περιορισμένων και κατάλληλων χώρων για την φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων.

-Όπως είπε ο Β. Θεοδωρίδης, λόγω των υγειονομικών μέτρων και του απροσδόκητου αριθμού των συμμετοχών στο τουρνουά, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να αναζητήσουν κι άλλο χώρο για την ασφαλή διεξαγωγή των παρτίδων σκάκι. Εκτός από το αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου (φουαγιέ), όπου γίνεται «παραδοσιακά» το τουρνουά, ζητήθηκε το ισόγειο στο κτήριο της Μεγάλης Λέσχης. Η επιστροφή του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας στην Μεγάλη Λέσχη, είναι ο «διακαής πόθος» των διοικούντων και ιδιαίτερα του Β. Θεοδωρίδη.

-Κατά την άποψη μας, η Μεγάλη Λέσχη, που ανακαινίστηκε πολύ όμορφα, πρέπει να αποκτήσει άλλη χρήση. Για την στέγαση του Σ.Ο.Κ., θεωρούμε ότι μπορούν να προταθούν άλλοι χώροι, πάλι στο κέντρο της πόλης. Σε προηγούμενο σχόλιο προτείναμε, για παράδειγμα, τον χώρο που βρίσκεται το δημοτικό μουσείο καπνού, το οποίο θα μεταφερθεί στην δημοτική καπναποθήκη.

-Όσον αφορά το διεθνές ανοικτό τουρνουά, έχουμε να καταθέσουμε την εξής πρόταση στους διοργανωτές. Νομίζουμε πως παρά την υποχρεωτική τήρηση των αποστάσεων, όλοι οι σκακιστές πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Δηλαδή, δεν θα είναι ευχάριστο να χωριστούν και το τουρνουά να «σπάσει» σε δύο χώρους. Οι αθλητές αισθάνονται καλύτερα όλοι μαζί, να συναναστρέφονται, να συνομιλούν, να ανταλλάσσουν απόψεις και να γνωριστούν μεταξύ τους. Αρκετοί, μάλιστα, συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις για να κάνουν φιλίες με συναθλητές τους από άλλους τόπους του κόσμου.

-Προτείνουμε, λοιπόν, να ζητηθεί από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, νομίζουμε πως δεν θα έχουν αντίρρηση τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, να παραχωρηθεί για την διεξαγωγή του τουρνουά το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στο οποίο υπάρχει άπλετος χώρος για τα τραπέζια με τις σκακιέρες. Εάν δοθεί η έγκριση, ο Δήμος Καβάλας μπορεί να διαθέσει υπαλλήλους, για να μεταφέρουν τα τραπέζια και τον απαραίτητο εξοπλισμό, από το αμφιθέατρο Π.Ε. Καβάλας/Θάσου, στο εκθεσιακό κέντρο. Θα είναι, επίσης, μία καλή ευκαιρία, έπειτα από την παρένθεση του 2020, η διοίκηση του Επιμελητηρίου να προετοιμάσει το εκθεσιακό κέντρο ενόψει της KavalaExpo 2021, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

-Τέλος, για τις καθημερινές μετακινήσεις των σκακιστών και των διοργανωτών, οι διοικούντες τον Σ.Ο.Κ. και τον Δήμο Καβάλας, μπορούν να συνεργαστούν με το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών, προκειμένου να διατεθούν λεωφορεία και οδηγοί από τις γραμμές που έχουν μειωμένα δρομολόγια. Οι τοπικοί φορείς, άλλωστε, οφείλουν να «ενώνουν τις δυνάμεις» για το καλό του τόπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.