Η προχειρότητα και ανοργανωσιά των κρατικών Υπηρεσιών δυσκολεύει το έργο των λογιστών-φοροτεχνικών, που απέχουν από κάθε υποβολή για μία ημέρα

0

Αποχή από κάθε είδους υποβολή, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί ελεύθεροι επαγγελματίες, στέλνοντας το μήνυμα για την προχειρότητα και την ανοργανωσιά, κυρίως της διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), του Υπουργείου οικονομικών και του Υπουργείου εργασίας, σε θέματα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και σοβαρότητας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδικαλιστικός φορέας τους αναφέρονται τα ακόλουθα: «Εμείς, οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές φοροτεχνικοί, έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, δεν αντέχουμε άλλο, στηρίξαμε την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε όλο το δύσκολο διάστημα της κρίσης, αλλά και της πανδημίας. Αναγκαστήκαμε να εργαστούμε  ακόμα και χωρίς να μας χορηγηθούν υγειονομικά πρωτόκολλα από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Η ανάπτυξη που διαφημίζεται από τις κυβερνήσεις περνάει πάνω από τις πλάτες μας. Οι δεκάδες φόροι, που ήρθαν για να μείνουν, το τσάκισμα  της κοινωνικής ασφάλισης, η ζωή κόλαση που βιώνουμε όλα τα τελευταία χρόνια, είτε στο όνομα της κρίσης, είτε στο όνομα της πανδημίας, οι εργαζόμενοι και οι μικροεπιχειρήσεις καλούμαστε να κάνουμε αρκετή υπομονή και πολλές ακόμα θυσίες.

Από τον Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα, οι απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι εκατοντάδες κρυπτογραφημένες εγκύκλιοι, μας έκλεισαν κυριολεκτικά στα γραφεία μας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το «κερασάκι» των myDATA, συνοδευόμενο με πολλά λειτουργικά προβλήματα. Εν μέσω φορολογικών δηλώσεων ασχολούμαστε με την επικαιροποίηση των στοιχείων παππούδων και γιαγιάδων, κατοίκων εξωτερικού, φορολογούμενων συζύγων χωρίς κωδικούς taxisnet, ακόμα και με το να φτιάχνουμε email σε ανθρώπους 80 και 90 ετών.

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας, όπως η μη αναστολή προστίμων σε περίπτωση ασθένειας, η μη ομαλή εφαρμογή των myDATA, η έκδοση εκατοντάδων Κ.Υ.Α. κάθε έτος, οι απανωτές πλατφόρμες, συχνά μη λειτουργικές και άλλα που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε, δεν τέθηκαν ποτέ σε ουσιαστική διαβούλευση και ότι νέο συμβαίνει για εμάς, πάντα αποφασίζεται χωρίς εμάς. ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Αναβολή της καθολικής εφαρμογής των myDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023, αφού λειτουργήσει πλήρως και χωρίς προβλήματα η εφαρμογή.

-Παράταση στην υποβολή των εσόδων myDATA για το 2021 έως και 31/12/2022.

-Καμία επιβολή προστίμου για αποκλίσεις, ή τυπικές παραβάσεις των myDATA.

-Καθιέρωση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και 30/9/2022.

-Καθιέρωση-θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας και άδειας μητρότητας στον κλάδο μας, με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας.

-Καθιέρωση του μήνα Αύγουστου ως περιόδου αδείας για τον κλάδο μας, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.