Αν κριθεί, από τις μελέτες που θα γίνουν, ότι η γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα δεν έχει στατική επάρκεια, προτείνουμε να μην κατεδαφιστεί για να κατασκευαστεί καινούργια. Μπορεί να γίνει αποκατάσταση της ζημιάς στο τμήμα του καταστρώματος που υποχώρησε, να συντηρηθούν τα βάθρα και η γέφυρα να μετατραπεί σε πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο. Ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Καβάλας θα αναλάβει το σχέδιο ανάπλασης, όπως έκανε στην πλατεία Ελευθερίας, ώστε η παλιά γέφυρα να γίνει τόπος περιπάτου και άσκησης των Καβαλιωτών. Αν τοποθετηθούν παγκάκια και φωτιστικά σώματα, οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν τη θέα προς το καρνάγιο, την παλιά πόλη και τον κόλπο της Καβάλας!

Έτσι, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», θα ασχοληθούν μόνο με την ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού, που είναι η πρώτη προτεραιότητα, για να επιλυθεί το κυκλοφοριακό της πόλης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.