-Η παρατήρηση του προέδρου του σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΞΙ «Η Πρόοδος», Χρήστου Ιωαννίδη, για το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης, σε συνάρτηση με την ανάπλαση στην πλατεία καπνεργάτη, έχει λογική βάση. Είπε, ο πρόεδρος, ότι με την κατάργηση της οδού Αβέρωφ και συγκεκριμένα την πεζοδρόμηση του τμήματος μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Ομονοίας, η κίνηση των οχημάτων θα κατευθυνθεί προς την πλατεία Ελευθερίας και η σύνδεση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Ομονοίας, θα γίνει μέσω των οδών Ίωνος Δραγούμη και Δοϊράνης.

-Αν πεζοδρομηθεί και η οδός Δοϊράνης, για να ενοποιηθεί η πλατεία Ελευθερίας με την αγορά Αγίου Νικολάου, όλη η κίνηση των οχημάτων θα διοχετευθεί προς την οδό Κουντουριώτη. Έτσι, ένα αυτοκίνητο που έρχεται από το Φάληρο, πρέπει να διασχίσει όλη την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και στην συνέχεια την οδό Κουντουριώτη, για να εισέλθει, στο ύψος του παλιού δικαστικού μεγάρου, στην οδό Ομονοίας. Θεωρώ, επομένως, απαραίτητο, αν δεν κατατεθεί εναλλακτική πρόταση, να παραμείνει ως έχει το τμήμα της οδού Δοϊράνης μεταξύ της πλατείας Ελευθερίας και της αγοράς Αγίου Νικολάου, εφόσον θα πεζοδρομηθεί η οδός Αβέρωφ στην πλατεία Καπνεργάτη.

-Όσον αφορά την πρόταση του σωματείου «Η Πρόοδος», για την μεταφορά της πιάτσας των ΤΑΞΙ που βρίσκεται μπροστά στο κτήριο του Ο.Τ.Ε., επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, θα αντιπροτείνω το εξής ως «τροφή για σκέψη» από το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου.

-Επειδή πιστεύω ότι μία πιάτσα ΤΑΞΙ δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω σε μία κεντρική οδό, αν δεν κάνω λάθος στην Καβάλα δεν υπάρχει πιάτσα ΤΑΞΙ επί των οδών Ομονοίας, Ελευθερίου Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού, προτείνω η πιάτσα που βρίσκεται στο κτήριο του Ο.Τ.Ε., να μεταφερθεί στην διαχωριστική νησίδα της οδού Αβέρωφ απέναντι από τον κήπο της Λέσχης Αξιωματικών.

-Συγκεκριμένα, προτείνω η νησίδα να ενοποιηθεί, να διαμορφωθεί χώρος αναμονής των αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και ο φωτεινός σηματοδότης να τοποθετηθεί στο άκρο της νησίδας στην πλευρά της οδού Ερυθρού Σταυρού. Έτσι, τα αυτοκίνητα ΤΑΞΙ, δεν θα χρειάζεται να κάνουν την κίνηση «Π», σύμφωνα με την πρόταση του σωματείου «Η Πρόοδος», δηλαδή να αναμένουν επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, να εισέρχονται στην εσοχή προς την πλατεία Καπνεργάτη και να εξέρχονται, από το περίπτερο που καταργήθηκε, πάλι στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Την ίδια «φασαρία» για την κατασκευή της εσοχής «Π», θα κάνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, για να διαμορφώσει την νησίδα απέναντι από την Λέσχη Αξιωματικών επί της οδού Αβέρωφ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.