Ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση», με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Διαβάσαμε ότι, ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, συμμετείχε σε «σύσκεψη (που) έλαβε χώρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι στην Κομοτηνή και της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας». Αναλογιστήκαμε ότι, αν η κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί κάπου αλλού, ο περιφερειάρχης δεν θα έμπαινε στην βάσανο της συμμετοχής στη συνάντηση αυτή! Διαπιστώσαμε, βέβαια, ότι κακώς το δελτίο Τύπου αναφέρεται σε συνάντηση με τους αγροτικούς συλλόγους (βλ. ανωτέρω), καθώς στην πραγματικότητα αυτοί οι οποίοι διοργάνωσαν την κινητοποίηση και με τους οποίους συναντήθηκε και συσκέφθηκε ο περιφερειάρχης, δεν είναι οι αγροτικοί σύλλογοι, αλλά οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειας. Αναρωτιόμαστε αν έγινε καταληπτή η διαφορά!

Με δέος, επίσης, διαπιστώνουμε από το δελτίο Τύπου, ότι ο κύριος Μέτιος και τα άλλα στελέχη της διοίκησής του, που παρακάθισαν στην σύσκεψη, μάλλον δεν κατενόησαν τα θέματα που τους έθεσαν οι κτηνοτρόφοι και γι’ αυτό «ο κύριος Μέτιος προέτρεψε τους κτηνοτρόφους να συγκεκριμενοποιήσουν και να καταγράψουν τα αιτήματά τους, προκειμένου ο ίδιος να τα μεταφέρει στην ηγεσία του Υπουργείου». Είναι προφανές ότι, δυστυχώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του, δεν τα κατανόησαν ώστε να είναι σε θέση να τα καταγράψουν!

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση και επειδή η κατάσταση είναι σοβαρότερη απ’ ότι μπορεί να αντιληφθεί ο κύριος Μέτιος και η διοίκησή του, τον καλούμε να συγκαλέσει, άμεσα, το περιφερειακό συμβούλιο με τα ζητήματα που έθεσαν οι κτηνοτρόφοι και έμφαση στην κατανομή των κοινοτικών ενισχύσεων, όπως αυτές επηρεάζονται από την κατανομή των βοσκοτόπων (αυτό που θέτουν οι κτηνοτρόφοι), καθώς και το θέμα που αφορά στην απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από τους νέους γεωργούς της Περιφέρειάς μας, λόγω της παρατεταμένης αδράνειας του περιφερειάρχη, παρά την ενημέρωση που του παρείχαμε δημόσια. Εξυπακούεται πως είναι αναγκαία η συμμετοχή των ενδιαφερομένων φορέων στην συνεδρίαση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.