Από τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση», με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Χριστόδουλο Τοψίδη, εστάλη το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Είναι γεγονός ότι, η έλλειψη σχεδιασμού και διεκδίκησης από πλευράς της διοίκησης της Περιφέρειάς μας, οδηγούν σε μία σειρά καίριων πληγμάτων εις βάρος της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και των πολιτών της. Παραμένουμε η μόνη Περιφέρεια, χωρίς κάποιο περιφερειακό σχεδιασμό, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και για την υποστήριξη αυτών που υπέστησαν τις βαρύτερες συνέπειες. Διαπιστώνουμε πως στα 40 μεγάλα έργα, προϋπολογισμού 6 δις ευρώ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μόνο ένα εξ’ αυτών αφορά την ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ο περιφερειάρχης και η διοίκησή του επιλέγουν να συνεδριάσουν το περιφερειακό συμβούλιο διαμέσου τηλεδιάσκεψης, ενώ ήδη, ο ένας Δήμος μετά τον άλλο συνεδριάζουν δια ζώσης, αλλά και με προφυλάξεις τα δημοτικά συμβούλια, όπως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν.

Η διοίκηση της Περιφέρειας και ο περιφερειάρχης χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, γιατί φοβούνται να αντιμετωπίσουν, δια ζώσης, τους συμβούλους και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Όπως φοβούνται να αντιμετωπίσουν και την πραγματικότητα. Έτσι, επιλέγουν την τελευταία ημέρα του μήνα, τη συνεδρίαση με την μορφή τηλεδιάσκεψης, καθώς και αποκλειστικά θέματα ημερήσιας διάταξης, τα όποια στην πλειοψηφίας τους είναι τυπικές εγκρίσεις και εγκρίσεις μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Επιπλέον, η διοίκηση της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και ο περιφερειάρχης ψεύδονται, καθώς ουδέποτε ήλθαν σε επικοινωνία με τους επικεφαλής των παρατάξεων, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση για την προσεχή τηλεδιάσκεψη. Δυστυχώς κι αυτός ο ψευδής ισχυρισμός τους χαρακτηρίζει. Η «Περιφερειακή Σύνθεση» επιφυλάσσεται, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, να επιβάλει τη συζήτηση των θεμάτων που έχουν αναπτυξιακό αντίκρισμα για την Περιφέρεια και για τους πολίτες. Η «Περιφερειακή Σύνθεση» δεν αρκείται στην μετριότητα! Δεν ταυτίζεται μαζί της! Διεκδικούμε, δυνατά, για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας. Η ανάπτυξη της Α.Μ.-Θ. είναι η μόνη προτεραιότητά μας!».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.