Ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση», με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη, συνεχίζει την κριτική κατά της διοίκησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου. Στο τελευταίο δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2020, η πιο μακροσκελής συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης των τελευταίων ετών, με πενιχρό απολογισμό για την Περιφέρειά μας και για τους πολίτες της. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, διαδικασία που φαίνεται να εξυπηρετεί τον περιφερειάρχη και τη διοίκηση, καθώς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, εξαιτίας του φόβου που τους διακατέχει όσον αφορά την, δια ζώσης, αντιμετώπιση των συμβούλων όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Προτιμούν, έτσι, να καλύπτονται πίσω από τη δυσλειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου και να προσπαθούν εναγωνίως να αποφύγουν, με κάθε τρόπο, την ουσιαστική συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε σημαντικά θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Επιλέγουν, έτσι, να εισάγουν μόνο υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματα, χωρίς απήχηση στους πολίτες, καθώς και να εισαγάγουν με προκλητικό τρόπο κάποια θέματα προσωπικών διευκολύνσεων, τα οποία εγείρουν ζητήματα ηθικής τάξης! Ενώ στο μόνο ζήτημα με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, αλλά και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, η ανικανότητα της διοίκησης και του περιφερειάρχη οδήγησε στην αναβολή του μέχρι να συγκληθεί δια ζώσης το περιφερειακό συμβούλιο και να πραγματοποιηθεί μία ενδελεχής συζήτηση, η οποία επιβάλλεται να γίνει, ώστε να οδηγήσει στη λήψη αποφάσεων. Αναδείχθηκε εμφαντικά ότι, οι παρατάξεις, οι οποίες, μισθών και αξιωμάτων προσχώρησαν στη στήριξη του περιφερειάρχη, δεν επαρκούν ούτε στο να του εξασφαλίσουν την πλειοψηφία, ούτε την πολιτική στήριξη, ώστε να αποκτήσει η Περιφέρεια ένα αναπτυξιακό όραμα και σχέδιο.

Δυστυχώς, η Περιφέρειά μας παραμένει προβληματική ακόμα και στο επίπεδο διαχείρισης της καθημερινότητας, αλλά ταυτοχρόνως παραμένουμε η μοναδική Περιφέρεια χωρίς περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό τόσο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, όσο και για τη στήριξη του τουρισμού. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει περιθώριο για να τεθούν έννοιες, όπως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ολοκληρωμένος προγραμματισμός δράσεων κ.ο.κ.

Παράλληλα, ο τουρισμός μας δέχθηκε ένα συντριπτικό πλήγμα(!) την απαγόρευση εισόδου τουριστών απ’ όλες τις συνοριακές διαβάσεις που βρίσκονται στα όρια της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Εξέλιξη, η οποία προκαλεί αυτόματα δραματικές επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομία μας. Οι εξελίξεις βρίσκουν συνεχώς τη διοίκηση της Περιφέρειας απροετοίμαστη να διαχειριστεί τα τρέχοντα θέματα. Εντύπωση προκαλεί ότι από την απαγόρευση εξαιρέθηκε η συνοριακή διάβαση που βρίσκεται στα όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας! Οι πρόσφατες πανηγυρικές δηλώσεις πανηγυρικές του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και του περιφερειάρχη, θα προκαλούσαν γέλιο σε άλλη περίπτωση, σήμερα προκαλούν θλίψη και οδύνη για τους ανθρώπους του τουρισμού, την αγωνία και τον κόπο των οποίων δεν σέβονται. Την ύστατη στιγμή έστειλαν και μία τυπική επιστολή, η οποία περισσότερο προκαλεί με το χλιαρό ύφος και το αδιάφορο πνεύμα της.

Η διοίκηση Μέτιου δεν έκανε όσα κάνουν όλες οι υπόλοιπες Περιφέρειες, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας επίκαιρες καμπάνιες προβολής τους. Επιπλέον, δεν υλοποίησε υποσχέσεις για ειδικές δράσεις προώθησης, όπως αυτή που υποσχέθηκε πέρυσι στη Σαμοθράκη, αλλά με κανένα τρόπο δεν στήριξε έμπρακτα τους επαγγελματίες που υποφέρουν. Έτσι, σήμερα, αδιαμαρτύρητα και χωρίς καμία αντίδραση, δέχεται να μπει ταφόπλακα στην ήδη πληγωμένη τουριστική οικονομία μας. Για όλη την ανατολική Μακεδονία-Θράκη, είναι καταστροφική η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία! Εκατοντάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση. Οι επενδύσεις που έκαναν για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά από αυτή την εξέλιξη κινδυνεύουν να γίνουν η οριστική ταφόπλακα τους.

Καλούμε τον περιφερειάρχη, έστω και την ύστατη στιγμή, να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να διεκδικήσει το άνοιγμα των συνοριακών διαβάσεων με ελέγχους, όπως ακριβώς προβλέπονται στον Προμαχώνα, αλλά και στα αεροδρόμια μας. Η ζημιά είναι ήδη μεγάλη απαιτούνται άμεσες ενέργειες. Η «Περιφερειακή Σύνθεση» διεκδικεί για τους πολίτες και για την Περιφέρειά μας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.