Με απόφαση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διαθέτει πόρους ύψους 931.060€ από το Ε.Σ.Π.Α., για τη στήριξη του έργου του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου. Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, θα επιτρέψει στο φορέα, να πραγματοποιήσει μία σειρά από δράσεις με στόχο:

-την μείωση των επιπτώσεων των αγριόχοιρων και των άγριων αλόγων στις καλλιέργειες και στην υπόλοιπη άγρια πανίδα της περιοχής.

-τον έλεγχο της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων που απειλούν πολλά είδη πτηνών και θηλαστικών.

-τον περιορισμό των ατυχημάτων σε δρόμους με θύματα άγρια ζώα.

-την υποστήριξη της ένταξης του Δέλτα και των στενών του Νέστου στο πρόγραμμα MAB/UNESCO, για την περαιτέρω προστασία και ανάδειξή τους.

-τον εμπλουτισμό του εκθεσιακού χώρου των δύο κέντρων πληροφόρησης του φορέα στο Πόρτο Λάγος και στην Κεραμωτή.

-τη σήμανση και προβολή πεζοπορικών, ποδηλατικών και οδικών διαδρομών.

-τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

-την προβολή του έργου του φορέα σε τοπικά, περιφερειακά και εθνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα γραφεία του φορέα στο Πόρτο Λάγος, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Νίκο Ευφραιμίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκο Τσαλικίδη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη αλιευτικής πολιτικής, Ανδρέα Καραγιώργη, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Γιώργο Γκαϊντατζή και την διευθύντρια, Δέσποινα Μιχαηλίδου, για τις δράσεις που υλοποιούνται, καθώς και για ζητήματα που σχετίζονται με την περαιτέρω προβολή των προστατευόμενων περιοχών του εθνικού πάρκου Α.Μ.-Θ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.