Πόροι συνολικού ύψους 1.076.880 ευρώ, από το Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα διατεθούν στα Επιμελητήρια Δράμας, Καβάλας και Έβρου, καθώς και στο Δήμο Δράμας, για δράσεις που έχουν στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου: «Ενόψει της υπογραφής της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Κώστα Κινατζίδη, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Δράμας και συζήτησε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την επιχειρηματική ανάπτυξη και τις σχεδιαζόμενες δράσεις της Περιφέρειας, με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας».

Στην Καβάλα, ειδικότερα, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. θα διαθέσει το ποσό των 310.375 ευρώ, προκειμένου το Επιμελητήριο να δημιουργήσει μία πλήρως εξοπλισμένη δομή στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Στόχος της δομής, θα είναι η υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στους τομείς του τουρισμού και της πολιτιστικής βιομηχανίας, μέσα από τη βοήθεια και την καθοδήγηση σε άτομα, αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή κατόχους εξειδίκευσης, κατά προτεραιότητα ανέργους, που επιθυμούν να αναπτύξουν νέες επιχειρήσεις.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.