Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., Αθανάσιο Ψαθά και τον εμπορικό και τεχνικό διευθυντή, Μάριο Μακρανδρέου, είχε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος. Στην συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας των Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙ.ΠΕ.) της Περιφέρειας, εν όψει και των νέων συνθηκών για την οργανωμένη επιχειρηματικότητα, όπως είναι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα πάρκα, ο αναπτυξιακός νόμος και τα χρηματοδοτικά εργαλεία με έμφαση στον μηχανισμό του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ΒΙ.ΠΕ. του δικτύου της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Συγκεκριμένα λειτουργούν οι ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και το ΒΙΟ.ΠΑ. Σαπών. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέλκυση επενδύσεων από την βαλκανική και την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Η συνάντηση ανέδειξε την κοινή στόχευση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για την ανάπτυξη, η οποία και αναμένεται να ληφθεί υπόψη κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των νέων δράσεων τόσο από την πλευρά της Περιφέρειας, όσο και κατά την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.