«ΡΑΨΩΔΙΑ Ι/Ο Κανένας, Η ιστορία ενός ανθρώπου που ήξερε να διηγείται», είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 στις 9 το βράδυ στο 7ο δημοτικό σχολείο Καβάλας (φάρος), στο πλαίσιο του 62ου φεστιβάλ Φιλίππων. «Η Ραψωδία Ι, μεταφρασμένη από τον Γιώργο Ψυχουντάκη στην κρητική διάλεκτο το 1979, από τις «Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης», προσφέρει ένα ξεχωριστό άρωμα στις αφηγήσεις του Οδυσσέα με τον ρυθμό του δεκαπεντασύλλαβου να κατευθύνει την μελοποίηση των αδελφών Καλογεράκη φωτίζοντας τη σημασία της ευφυΐας του δίκαιου, της ύβρης και του αναπόφευκτου της μοίρας μέσα από την ενάργεια ενός αριστουργήματος.

Μετά από παραγγελία του φεστιβάλ Φιλίππων, για την μελέτη του συγκεκριμένου έργου, οι Κρήτες Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης επέλεξαν τη συγκεκριμένη ραψωδία, για να αφηγηθούν μουσικά το ταξίδι ενός ανθρώπου που ζητούσε επί της ουσίας να δει όλο τον κόσμο πριν φτάσει στον προορισμό του. Παρά τις τόσες περιπέτειες που πέρασε ταξιδεύοντας, οι πράξεις του δηλώνουν ξεκάθαρα την υποταγή στη μοίρα του», αναφέρει το δελτίο Τύπου. Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, ατόμων με αναπηρίες.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.