-«Τον Ιούνιο του 2019, στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, στον νόμο 4619/2019, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφισε ότι, η αλιεία που γίνεται από αλιευτικά σκάφη με σημαία Τουρκίας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα», δήλωσε ο Καβαλάρχης σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας.

-Παρεμπιπτόντως, θα μπορούσε να πει κάτι και για την ταλαιπωρία του Α.Ο.Κ. από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τον φίλο του, υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη κι ας μην τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. Απλά, για να αναδείξει το πρόβλημα και την αδικία σε βάρος του συλλόγου που εκπροσωπεί την Καβάλα σε πανελλαδικό επίπεδο. Κλείνω την παρένθεση, την οποία θεώρησα αναγκαία, διότι αισθάνομαι απογοητευμένος, καρντάσια, από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές για την τακτική που επέλεξαν, δηλαδή να κινηθούν στο παρασκήνιο. Και αυτό είχε αντίθετο αποτέλεσμα, αφού ο Λευτεράκης το έπαιξε «σκληρός» υπουργός.

-Όσον αφορά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, που δεν προβλέπει τιμωρία στους Τούρκους αλιείες που ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, το πράγμα είναι απλό. Καρντάσι Καβαλάρχη έχουμε Σεπτέμβριο του 2021, η κυβέρνηση θα περιμένει κι άλλα δύο χρόνια, για να αλλάξει τον νόμο; Αλλάξτε τον νόμο (οι κυβερνώντες) κι όταν μπαίνουν τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Ευρώπης, γιατί πρόκειται και για ευρωπαϊκά ύδατα, να «πέφτει καμπάνα». Διότι, δεν είναι μόνο η ζημιά που κάνουν στην ιχθυοπανίδα και στο εισόδημα των Ελλήνων ψαράδων, οι οποίοι τηρούν πιστά την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αλιεία, αλλά αποδεχόμαστε την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας!

-Τι κάνουν, άραγε, οι Έλληνες ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο; Γιατί δεν ζητούν να ενισχυθεί η παρουσία της Frontex και σε συνεργασία με το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, να σταματήσουν την πειρατική αλιεία στο Αιγαίο πέλαγος;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.