Η ΠΑΣΠ απέχει από τις σπουδαστικές εκλογές και καταγγέλλει τους «δήθεν»

0

Έπειτα από τριάντα χρόνια συμμετοχής στις εκλογές, η παράταξη της ΠΑΣΠ στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αποφάσισε να απέχει από τις φετινές σπουδαστικές εκλογές.

Για να εξηγήσει τους λόγους της αποχής, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Μετά από 30 χρόνια παρουσίας μας στις φοιτητικές εκλογές του T.E.I. ΚΑΒΑΛΑΣ, συνειδητά αποφασίσαμε να απέχουμε για ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία μας, για να «ξεβρακώσουμε» όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια, με την προσωπίδα του τάχα «δημοκράτη» και του «αριστερού», λαϊκίζοντας έξω από το χορό, πετροβολούσαν όλους εμάς που καθημερινά δίναμε λύσεις στα προβλήματα των σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Καβάλας.

Τα τελευταία χρόνια δεχτήκαμε επιθέσεις τόσο φραστικά, όσο και κυριολεκτικά, από ΔΗΘΕΝ ανεξάρτητους, από ακομμάτιστους, από αγανακτισμένους, από ανοιχτά συντονιστικά, από «ψευτομπαχαλάκιδες» και από παρατάξεις που θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της χώρας και του ιδρύματος μας.

Ποτέ δεν χαϊδέψαμε τα αυτιά των φοιτητών με λαϊκισμούς, όπως έκαναν όλοι αυτοί οι «κύριοι» τον τελευταίο καιρό… για να κερδίσουμε την προσοχή, λέγοντας ότι βολεύει ν’ ακούσουν οι φοιτητές (για να κερδίσουμε τα παλαμάκια), αντιθέτως τους κοιτούσαμε στα μάτια και όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν εκεί με τους αγώνες μας… αποδεικνύοντας το με την καθημερινή παρουσία μας στο χώρο του ιδρύματος, μέσα από τις συνεχείς προτάσεις μας, τη συνεχή προσπάθεια επίλυσης κάθε προβλήματος που πρόεκυπτε καθημερινά και τις μαζικές κινητοποιήσεις μας, σε οτιδήποτε σοβαρό θέμα προέκυπτε εις βάρος όλων εμάς των φοιτητών.

Το αποτέλεσμα των «κυρίων» αυτών, σύμφωνα με αυτά που προαναφέραμε, είναι ο εκμηδενισμός των φοιτητικών εκλογών και του φοιτητικού κινήματος, με αποτέλεσμα να κατεβάζουν ψηφοδέλτια και με 1 άτομο στις εκλογές, μόνο και μόνο για να πάρουν τα ποσοστά τους.

Σε όλους αυτούς, λοιπόν, με την πράξη μας αυτή, τους αποδεικνύουμε ότι την ΠΑΣΠ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ δεν την ενδιαφέρει η καταγραφή αποτελεσμάτων και ποσοστών για να χρησιμοποιηθούν από τα κομματικά γραφεία των Αθηνών, αλλά μόνο οι αγώνες.

Σε όλους αυτούς ανοίγουμε το δρόμο για να αναλάβουν τα Δ.Σ. των σπουδαστών, για να δούμε τώρα σε ποιον θα καταλογίζουν ευθύνες.

Εμείς, ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα με σύγκρουση με κάθε καταστημένο, για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των φοιτητών διεκδικώντας:

 Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

 Άμεση πρόσληψη μόνιμου και έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού για τις ανάγκες του ιδρύματος.

 Άμεση απονομή διδακτορικών τίτλων σπουδών.

 Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μεταφορά.

 Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των Τ.Ε.Ι.

 Άμεση έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλες τις ειδικότητες των Τ.Ε.Ι.

Υ.Γ: Άλλοι υπηρετούν τον βοσκό και άλλοι την ιδέα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.