Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στην Ποταμιά Θάσου, παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή του Άγγελου Ζαγοριανού, με τίτλο: «ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ». «Με ένα πρωτότυπο, σχεδόν μαγικό, τρόπο, δημιουργήθηκε ένα ψηφιδωτό πολιτισμού με επίκεντρο τη Θάσο. Καταρχάς, η έκδοση, αλλά και η παρουσίαση μιας ποιητικής συλλογής, είναι από μόνα τους ψηφίδες πολιτισμού. Ο χώρος, ο ταρσανάς, πολιτιστικό στολίδι, άμεσα συνδεδεμένομε τη ναυτική παράδοση του νησιού. Στον επάνω όροφο το μουσείο!!! Την εκδήλωση διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Ποταμιάς «Πολύγνωτος Βαγής». Το όνομα παραπέμπει σ’ έναν παγκόσμιας φήμης καλλιτέχνη, του οποίου τα μοναδικά γλυπτά στολίζουν τις μεγαλύτερες συλλογές του κόσμου. Ο Βαγής ήταν από την Ποταμιά και κληροδότησε όλα τα γλυπτά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Εκεί υπάρχει και λειτουργεί μουσείο με τις μοναδικές δημιουργίες του. Το όνομα του μεγάλου γλύπτη παραπέμπει στον αρχαίο εξαιρετικό Θάσιο ζωγράφο, Πολύγνωτο.

Οι παρευρισκόμενοι, με τη φυσική, αλλά και την ψυχική παρουσία τους, χρωμάτισαν και στόλισαν την εκδήλωση. Το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου συμπλήρωσε την εικόνα μ’ένα μουσικό αφιέρωμα, όπου το ξόρκι της ποίησης μεταμορφώθηκε σε αύρα τραγουδιού. Συμμετείχαν, παρουσιάζοντας, τραγουδώντας και παίζοντας μουσική, οι: Ελίνα Αναγνωστούδη, Βαγγέλης Αγγελίδης, Βασίλης Μέτσικας, Άγγελος Ζαγοριανός», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.