Η παραγωγή πατάτας στην Λεκάνη επλήγη από χαλάζι και πλημμύρα

0

Επίσκεψη στην περιοχή της Λεκάνης, που επλήγη από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και χαλάζι, προκαλώντας εκτεταμένη καταστροφή στις καλλιέργειες πατάτας, πραγματοποίησε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης. Επίσης, επισκέφθηκε το κατάστημα του ΕΛ.Γ.Α. στην Καβάλα, προκειμένου να ενημερώσει για τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί, ενώ προσκόμισε οπτικοακουστικό υλικό. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα μεταβεί στα κεντρικά γραφεία του ΕΛ.Γ.Α. στην Αθήνα, για να κάνει αντίστοιχη ενημέρωση. «Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά, οι άνθρωποι του μόχθου επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είμαι δίπλα τους και θα τους βοηθήσω με κάθε δυνατό τρόπο», δήλωσε ο βουλευτής.

Ακόμα, ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο ότι, θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2020 το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου, που αφορά υπόλοιπα που εκκρεμούσαν από την τελευταία πληρωμή. Ειδικότερα, καταβάλλονται 3 εκατομμύρια ευρώ για τους δικαιούχους του Υπομέτρου 13.1 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές», κάτι παραπάνω από 450.000 ευρώ για τους δικαιούχους του Υπομέτρου 13.2 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών» και 50.000 ευρώ, περίπου, για τους δικαιούχους του Υπομέτρου 13.3 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα».

Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το χρονικό διάστημα από 21 έως και 26 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης, καθώς και της πράσινης ενίσχυσης, όπως και το ποσό για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, για γεωργούς και κτηνοτρόφους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.