• Ο Τάσος Καρασαββόγλου δήλωσε ότι δεν παραιτείται από διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, μέχρι να τον «παραιτήσουν». Θα περιμένει, είπε, να ακούσει τις προγραμματικές θέσεις του νέου υπουργού υγείας και θα κρίνει αναλόγως.
  • Οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων, όπως και άλλων Οργανισμών, δεν είναι αιρετοί. Διορίζονται από την εκάστοτε κεντρική διοίκηση και είναι ιδεολογικά προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Επομένως, είτε παραιτηθεί, είτε όχι, ο Τάσος Καρασαββόγλου είναι πολύ πιθανό να απομακρυνθεί από τη θέση του. Η αντικατάστασή του, δεν θα γίνει με κριτήριο το έργο της θητείας του, αλλά με πολιτικό κριτήριο.
  • Εγώ θα τον συμβούλευα να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά και όχι αφού τον παύσουν από τα καθήκοντα του. Ας μη κρυβόμαστε, Τάσο μου, η επιλογή σου έγινε με το ίδιο κριτήριο, το πολιτικό και όχι το αξιοκρατικό. Το νοσοκομείο δεν θα παραμείνει ακέφαλο, μέχρι να οριστεί ο επόμενος διοικητής. Θα αναλάβει στο διάστημα αυτό, ο αναπληρωτής διοικητής, που έχει τη γνώση όλων των θεμάτων του Οργανισμού, με τη βοήθεια των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
  • Άλλωστε, τα πράγματα που δρομολόγησες ως διοικητής θα γίνουν, είτε με αυτή, είτε με την επόμενη διοίκηση. Γιατί να παραμείνεις στη θέση, μόνο και μόνο για να υπογράφεις τυπικά ζητήματα; Η όποια προσφορά σου καταγράφηκε στην ιστορία. Μη μου πεις ότι περιμένεις να ακούσεις από τον υπουργό εξαγγελίες που συμφωνούν με αυτά που πιστεύεις πολιτικά, ώστε να σου αλλάξουν άποψη και να συνεχίσεις μετά τις προγραμματικές δηλώσεις;
  • Μη μου πεις, επίσης, ότι η τοποθέτησή σου στη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ήταν η κορυφαία τιμή στην καριέρα σου και η μέγιστη καταξίωση, γιατί δυσκολεύομαι να το πιστέψω!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.