• Θα μας επιτρέψουν οι συνάδελφοι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, που εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη νέα διοικητική αλλαγή στον Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα», να είμαστε αρκετά συγκρατημένοι. «Α.Ο.Κ.: Οδηγείται σε… νέα εποχή», είναι ο τίτλος σε κείμενο τοπικής εφημερίδας, που αναφέρεται στην έκτακτη εκλογική συνέλευση της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018, έπειτα από την «μαζική» παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου τα οποία ασχολούνταν με το τμήμα ποδοσφαίρου. «Αυτό που κυριάρχησε στη συνεδρίαση (σ.σ. την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018), ήταν η λογική της καλύτερης δυνατής λύσης για το «καραβάκι», όχι μόνο στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά και στο μέλλον. Φαίνεται ότι, μετά από αρκετά χρόνια, υπάρχει σοβαρή προοπτική οικονομικής στήριξης της ομάδας και άρα, σοβαρή ελπίδα για να «ξεκολλήσει», επιτέλους, από τη Γ΄ εθνική κατηγορία», γράφτηκε σε άλλη τοπική εφημερίδα.
  • Η κίνηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη να παραιτηθούν, ως «καλά παιδιά» που δεν θέλουν να βάλουν «εμπόδιο» στους αντικαταστάτες τους, είναι μία απερίσκεπτη κίνηση κατά την άποψη μας. Διότι, δεν είναι σίγουρο πως θα εξασφαλίσει αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, δηλαδή να «ξεκολλήσει» η ομάδα ποδοσφαίρου από τη Γ΄ εθνική κατηγορία, ενώ θα προκαλέσει αναταραχή στα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου και ιδιαίτερα στο τμήμα πετοσφαίρισης, το οποίο βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή του σχεδιασμού, ενόψει της συμμετοχής της ομάδας γυναικών στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας!
  • Η εσωστρέφεια που θα περάσει, πάλι, ο σύλλογος με την εκλογική διαδικασία, αντιλαμβάνεστε ότι θα καθυστερήσει τον σχεδιασμό του τμήματος πετοσφαίρισης, ενώ το χρονικό περιθώριο για να δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας είναι πολύ στενό. Αν παρέλθει η προθεσμία, η ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών θα επιστρέψει στο περιφερειακό πρωτάθλημα, κάτι που θα μειώσει τα έξοδα, αλλά θα αποτελέσει πισωγύρισμα! Λυπούμαστε που το γράφουμε, αλλά τα μέλη του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. τα οποία παραιτήθηκαν, δεν σεβάστηκαν τον αγώνα, καταρχάς, των παικτριών και βεβαίως των ανθρώπων της διοικούσας επιτροπής, να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία (με «νύχια και με δόντια»). Έτσι, ότι «χτίστηκε», με πολύ κόπο και όραμα, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αλλά και τα προηγούμενα έτη στο περιφερειακό πρωτάθλημα, κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα» λόγω των έκτακτων εκλογών.
  • Όφειλε το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., να διαφυλάξει ως «κόρη οφθαλμού» το τμήμα πετοσφαίρισης (σ.σ. συμπεριλαμβάνουμε και τους άνδρες), το οποίο είναι σήμερα η «ναυαρχίδα» του συλλόγου. Μπορούσαν να εφαρμόσουν στο τμήμα ποδοσφαίρου το πετυχημένο μοντέλο του τμήματος πετοσφαίρισης. Δηλαδή, ο ενδιαφερόμενος να ενισχύσει οικονομικά την ομάδα ποδοσφαίρου, να τεθεί επικεφαλής μιας ολιγομελούς διοικούσας επιτροπής και όταν καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στη Β΄ εθνική κατηγορία (Football League), να αναλάβει κύριος μέτοχος στη νέα Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.).
  • Το ερώτημα που θέτουμε προς τον άγνωστο, ακόμα, χρηματοδότη είναι το εξής. Εκτός από την ομάδα ποδοσφαίρου, εάν αναδειχτεί πρόεδρος στον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., θα ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια των υπόλοιπων τμημάτων του συλλόγου; Αν όχι, ποιος είναι λόγος να εμπλακεί στη διοίκηση;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τέτοια μυστικοπάθεια για τον επενδυτή ούτε σε ταινία του Σπηλμπεργκ. Με εξήντα χιλιάδες απλά σωζεις την κατηγορια. Για να κάνεις πρωταθλητισμό στη Γ’ Εθνική χρειάζονται τουλάχιστον 250 χιλιάδες ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.