Η παράταξη «Σωστή Επιλογή» καλεί τον δήμαρχο να κάνει ενέργειες, για την προστασία των καλλιεργητών στον Δήμο Παγγαίου

0

Την ανησυχία τους για τις συνεχιζόμενες ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Παγγαίου, λόγω των συχνών ακραίων καιρικών φαινομένων, εκφράζουν τα μέλη της παράταξης «Σωστή Επιλογή», ενώ ο επικεφαλής, Δημήτρης Μπαταλογιάννης, ζήτησε από τον δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη, να κάνει ορισμένες ενέργειες. Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η παράταξή μας, «Σωστή Επιλογή», μετά το τελευταίο βαρύ χτύπημα που δέχθηκαν γεωργικές παραγωγές στον Δήμο μας, επικοινώνησε με όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και συνομίλησε με παραγωγούς. Η εικόνα που έχουμε είναι, ότι το τελευταίο χαλάζι άφησε πληγές στις καλλιέργειες σε πολλά σημεία του Δήμου. Σε ορισμένα αγροκτήματα, η καταστροφή είναι σημαντική και έρχεται σωρευτικά να προστεθεί τόσο στο χτύπημα του αγροτικού εισοδήματος από την πανδημία, όσο και από την δεκαετή και πλέον οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα και κατ’ επέκταση την περιοχή μας.

Η παράταξή μας ζητά άμεσα από την δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη:

-την άμεση σύγκλιση της αγροτικής επιτροπής του Δήμου (που έχει να συνεδριάσει πάνω από έξι μήνες)

-την αποστολή επιστολών στον ΕΛ.Γ.Α., τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, τον υπουργό εθνικής άμυνας και συντοπίτη μας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, ώστε να πιέσουν τον μηχανισμό καταγραφής και αποζημιώσεων να κινηθεί τάχιστα.

Παράλληλα, πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι, ακόμα περιμένουν οι αμπελοκαλλιεργητές τις αποζημιώσεις, από την ζημιά που υπέστησαν λόγω Covid-19 (που σε άλλες περιοχές τις έχουν ήδη λάβει, όπως Κρήτη, Ημαθία, Πέλλα κ.α., προς 270 ευρώ το στρέμμα από το πρόγραμμα de minimis) και επιτέλους, πρέπει να μπει η περιοχή μας στο πρόγραμμα της από αέρος ενεργητικής χαλαζικής προστασίας του ΕΛ.Γ.Α.

Τέλος, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα πέραν των αμπελοκαλλιεργητών να αποζημιωθούν και οι πληττόμενοι αγρότες μας στην περιοχή του Παγγαίου (τενάγη Φιλίππων), που επίσης χτυπήθηκε σκληρά από την τελευταία χαλαζόπτωση, με ζημιές σε καλλιέργειες, όπως της βιομηχανικής ντομάτας, καλαμποκιού, καρπουζιών, ηλίανθου, κ.λπ.».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.