Να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή πολιτική, αλλά και επενδυτική συγκυρία, με σκοπό την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, καλεί τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας ο συνδυασμός «Ανάσα για τον Δήμο» στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Είναι αισιόδοξα παρήγορο, πως παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε ερώτηση μας, στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με την τύχη της προγραμματικής συμβάσεως που είχαμε σχεδιάσει και αφορά στην αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, ο δήμαρχος Καβάλας επέδειξε «γρήγορα αντανακλαστικά» και συζήτησε το θέμα αυτό με τον αρμόδιο υφυπουργό, στην τελευταία κάθοδο του στην πρωτεύουσα.

Είναι, πλέον, βέβαιο ότι, η σημερινή κυβέρνηση, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί σε μέλος της δικής μας διοίκησης ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνάντηση που είχαν με αντικείμενο και το θέμα αυτό στα τέλη του καλοκαιριού, αντιμετωπίζει με εντελώς διαφορετική οπτική το τεράστιο αυτό για την πόλη μας ζήτημα. Η ευκαιρία αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να χαθεί!

Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή, να αξιοποιήσει την προετοιμασία της διοίκησης μας τόσο στον τομέα των νομικών χειρισμών και όσων επιτύχαμε μέσω των αλλεπάλληλων διαπραγματεύσεων της πρώην δημάρχου με τους αρμόδιους υφυπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και στον τομέα των τεχνικών προεργασιών και της προσέλκυσης επενδυτών, προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός μας για μία μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στη θέση του παλαιού νοσοκομείου, που θα αλλάξει το τουριστικό προφίλ της πόλης και θα δώσει άλλη ώθηση στην ανάπτυξη της.

Καλούμε, επιπλέον, τον δήμαρχο Καβάλας, αποτάσσοντας δογματισμούς και ιδεοληψίες τύπου «περιφερόμενου τσίρκου» και «επενδύσεων Καλομοίρας», να βοηθήσει στη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού κλίματος στον Δήμο μας. Είναι, πλέον, κοινό μυστικό στους διεθνείς επιχειρηματικούς και κεφαλαιουχικούς κύκλους, ότι η δεκαετία αυτή επενδυτικά ανήκει στην Ελλάδα. Το νέο περιβάλλον που δημιουργείται απαιτεί την εγρήγορση όλων, ώστε ο Δήμος μας να μην καταστεί ουραγός, αλλά αντιθέτως, να πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη νέα εποχή. Όχι, βεβαίως, άνευ όρων, αλλά στο πλαίσιο μιας αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης, προς όφελος των δημοτών μας. Ο Δήμος Καβάλας μπορεί. Αρκεί να θέλει κιόλας!».

Η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας απάντησε ως εξής: «Η αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου της Καβάλας, είναι ένας μεγάλος στόχος και μία αυτονόητη υποχρέωσή μας απέναντι στους δημότες. Οι ενέργειες που κάνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, δεν προέρχονται από την υποτιθέμενη πίεση της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά από την εντολή που έχουμε πάρει από τους πολίτες, ώστε μεταξύ άλλων, να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο παρέμεινε κατά τη διάρκεια της διοίκησης Τσανάκα στάσιμο και άλυτο. Σημειωτέον ότι, το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή, αλλά η αρμοδιότητα ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών.

Εξυπακούεται ότι θα προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε επενδυτές, οι οποίοι, αξιοποιώντας το εν λόγω ακίνητο, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία για την περιοχή. Βέβαια, πάντοτε μιλάμε για σοβαρούς και αξιόπιστους επενδυτές. Εμμένουμε δε στην άποψή μας, ότι δεν ασχολούμαστε με επενδυτές-«φαντάσματα» και καλλιστεία τύπου Bollywood. Εμείς προτιμούμε τους χαμηλούς τόνους και τη σκληρή εργασία. Αυτή την εντολή έχουμε και θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Στο τέλος, θα κριθούμε από το αποτέλεσμα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.