• Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης παραδέχτηκε, σε δήλωσή του σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, ότι γνώριζε πως η «παράσταση διαμαρτυρίας» που έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, για να εκθέσει το πρόβλημα με τη λειτουργία του Κοινοτικού καταστήματος, δεν θα είχε αποτέλεσμα. Αναρωτιόμαστε, επομένως, γιατί πήγε στη συνεδρίαση; Θα μπορούσε, λοιπόν, να στείλει μία επιστολή προς το προεδρείο και να ζητήσει από τον Γιώργο Γραμμένο να τη διαβάσει. Έτσι, θα αποφεύγονταν η ένταση που προκλήθηκε στην αίθουσα και είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι: Αναστασία Ιωσηφίδου, Μαρία Φραντζεσκάκη και στη συνέχεια η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα.
  • Εκ των υστέρων, ο Δ. Πουρσαϊτίδης περιέγραψε μία διαφορετική εικόνα, κατά την άποψη μας αναληθή, για το δυσάρεστο περιστατικό. «Δέχτηκα μεγάλη επίθεση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου η δήμαρχος με πρόσβαλε με άσχημο τρόπο, αλλά δεν μίλησα, γιατί ξέρουμε το επίπεδο της κι εγώ δεν πέφτω σ’ αυτό. Δεν θα της απαντήσω. Η δήμαρχος, όταν βρίσκει τα δύσκολα, αλλάζει τη ρότα της, ειρωνεύεται και στο τέλος σηκώνεται και φεύγει», δήλωσε.
  • Καταρχάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γ. Γραμμένος, έδωσε τον λόγο πρώτα στον Δ. Πουρσαϊτίδη, για να μιλήσει για το πρόβλημα. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα «θυμήθηκε» την τελευταία φορά που πήγε στο γραφείο της δημάρχου, όταν τον κάλεσε εκείνη, για να την ενημερώσει σχετικά με τη φήμη, ότι θα είναι υποψήφιος με άλλο συνδυασμό στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. «Με κάνατε να νιώσω σκουπίδι και με είπατε προδότη. Πώς να έρθω να σας ζητήσω κάτι;», είπε και η δήμαρχος του απάντησε: «Πως αισθάνθηκε η δήμαρχος όταν αποχωρήσατε από την παράταξη, χωρίς να την ενημερώσετε αντρίκια;».
  • Ο Δ. Πουρσαϊτίδης πήγε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να προκαλέσει και μάλλον δεν περίμενε πως θα πάρει απάντηση στην πρόκληση. Γι’ αυτό και δεν μίλησε. Πήγε για να δημιουργήσει ένταση και όχι για να ακούσει την πρόταση της δημοτικής αρχής για το πρόβλημα με το Κοινοτικό κατάστημα στον Αμυγδαλεώνα. «Καμία πρόταση δεν έχει να μας κάνει ο Δήμος Καβάλας, σχετικά με την πλήρωση της θέσης της υπαλλήλου στην Κοινότητα. Κανείς δεν κάθισε να ασχοληθεί με το θέμα και καταλάβαμε, ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να κάνει τίποτα», δήλωσε. Η δήλωση αυτή, επίσης, δείχνει ότι πήγε στη συνεδρίαση προκατειλημμένος αρνητικά, διότι παριστάνει πως δεν άκουσε όσα ειπώθηκαν από τη δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο (των διοικητικών Υπηρεσιών), Ηλία Καλανταρίδη, για την επίλυση του προβλήματος.
  • Είναι δικαίωμα του να διαφωνεί με τη λύση που προτάθηκε από τη δημοτική αρχή, δηλαδή να πηγαίνει στο Κοινοτικό κατάστημα του Αμυγδαλεώνα υπάλληλος από τις Κρηνίδες, δύο φορές την εβδομάδα, για να παρέχει τις υπηρεσίες του στον πρόεδρο, στο τοπικό συμβούλιο και στους δημότες. Είναι δικαίωμα του, επίσης, να επιθυμεί κάτι περισσότερο. Είναι, όμως, μικροπρέπεια να δηλώνει ότι δεν έγινε καμία πρόταση και δεν ασχολήθηκε η δημοτική αρχή με την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα. Λυπούμαστε, αλλά ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα πήγε στο δημοτικό συμβούλιο, όχι για να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας, αλλά για να δώσει θεατρική παράσταση!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.