• Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γίνει μία παγκόσμια έρευνα, για να δούμε το ποσοστό των ατόμων που κατέχουν τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μεταπτυχιακό τίτλο σε κάθε χώρα. Είμαστε βέβαιοι ότι, η Ελλάδα θα κατέχει μία αξιοζήλευτη θέση στη λίστα, αναλόγως με τον πληθυσμό της. Το μεγάλο πλεονέκτημα και συγχρόνως «όπλο», κατά την άποψη μας, στην Ελλάδα είναι ο άνθρωπος. Δεν είναι υπερβολικό να ειπωθεί ότι, το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας είναι οι επιστήμονες της! Παρά το γεγονός ότι, η κατάσταση στην τριτοβάθμια και γενικότερα στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι η καλύτερη, σε σύγκριση με πιο προηγμένες οικονομικά χώρες.
  • Δεν είναι τυχαίο πως Έλληνες διαπρέπουν στις επιστήμες στο εξωτερικό και κατέχουν υψηλές θέσεις ευθύνης, ακόμα και στο διαστημικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (NASA)! Στο εξωτερικό υπάρχει αξιοκρατία και οι ικανοί αξιοποιούνται από τους πολιτικούς, για το καλό των κρατών και του κοινωνικού συνόλου. Μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα, αν οι κυβερνώντες αλλάξουν τις προτεραιότητες τους.
  • Στα ελληνικά πανεπιστήμια θα υπάρχουν πάντα προικισμένα μυαλά και ταλέντα, καθηγητές και φοιτητές, που θα δώσουν ώθηση στην έρευνα και την καινοτομία. Αν μία κυβέρνηση τα χρήματα που δαπανά για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, με την αγορά ακριβών οπλικών συστημάτων, τα επενδύσει στα ελληνικά πανεπιστήμια, για να σχεδιάσουν το απαραίτητο πολεμικό υλικό, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.
  • Οι Αθηναίοι «έχτιζαν» τα τρομερά πολεμικά πλοία, τις τριήρεις, που κατατρόπωσαν τον πανίσχυρο στόλο των Περσών, που ήταν η στρατιωτική και οικονομική υπερδύναμη του αρχαίου κόσμου. Μπορούν και οι νεοέλληνες να ναυπηγήσουν φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια και άλλα πλοία, τα οποία θα δημιουργήσουν έναν ισχυρό στόλο για το πολεμικό ναυτικό, αλλά και να συμβάλουν στην ανόρθωση της εθνικής οικονομίας. Η Αίγυπτος ζήτησε να αγοράσει πολεμικά πλοία από τη Γαλλία. Τα πλοία αυτά, θα μπορούσε να τα αγοράσει από την Ελλάδα και να συνυπογράψει, αμέσως, τον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (Α.Ο.Ζ.) μεταξύ των δύο κρατών στην ανατολική Μεσόγειο.
  • Ο Καβαλιώτης υπουργός εθνικής άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μπορεί να γίνει «μάγκας», αν καταφέρει να πείσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δημιουργήσει στην Ελλάδα πολεμική βιομηχανία! Αρχίζοντας με την καλύτερη αξιοποίηση των μεγάλων ναυπηγείων στην Ελευσίνα και στον Σκαραμαγκά, στα οποία το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα δίνει «παραγγελίες» για τη ναυπήγηση των πλοίων που θα σχεδιάζονται με ελληνική πατέντα!
  • Του προτείνουμε, επίσης, να δημιουργήσει ένα ακόμα ναυπηγείο στο λιμάνι Ελευθερών, αξιοποιώντας την παλιά προβλήτα της Softex. Για να μην ανησυχήσουν οι ντόπιοι, το ναυπηγείο θα κατασκευάζει πλοία μόνο για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και για ξένα κράτη, που θα κάνουν συμφωνίες αγοράς των πλοίων με την Ελλάδα. Θα ρωτήσουν, ίσως, κάποιοι πως μπορεί να γίνει ναυπηγείο σ’ ένα λιμάνι που είναι αλιευτικό καταφύγιο σήμερα. Γιατί μπορούσε να κατασκευαστεί ναυτική βάση του ΝΑΤΟ στον κόλπο των Ελευθερών;
  • Θα προτείναμε, ακόμα, στο παλιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα να εγκατασταθεί εργοστάσιο κατασκευής πολεμικών αεροσκαφών, ελληνικής προέλευσης, αλλά αρκούμαστε για αρχή με το ναυπηγείο στο λιμάνι Νέας Περάμου. Ο Νομός Καβάλας χρειάζεται τέτοια εργοστάσια για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και η Ελλάδα για να δημιουργήσει, επιτέλους, βαριά βιομηχανία. Διότι, με τα δανεικά από τους εταίρους, δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τον φαύλο κύκλο του δημόσιου χρέους.
  • Επίσης, αν εκμεταλλευτεί τους εξαιρετικούς μαθηματικούς, φυσικούς, αστροφυσικούς, αεροναυπηγούς κ.ά. ειδικούς επιστήμονες, μπορεί να δημιουργήσει τη δική της διαστημική βιομηχανία. Δηλαδή, να σχεδιάζει και να κατασκευάζει, επί ελληνικού εδάφους, ακόμα και δορυφόρους και διαστημικά σκάφη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.