Η πίστωση χρόνου δεν είναι απεριόριστη

0

Χωρίς αμφιβολία, το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2016, που κατέθεσε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, δεν προκαλεί ενθουσιασμό. Ούτε αισιοδοξία και αγωνιστική διάθεση, όπως σημείωσε ο Βαγγέλης Παππάς. Νομίζουμε ότι θα συμφωνήσουν και οι διοικούντες τον Δήμο Καβάλας, που θα ήθελαν το οικονομικό περιβάλλον να είναι καλύτερο, για να υλοποιήσουν το «όραμα» τους για τον τόπο.

Προς το παρόν, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ορισμένα χρονίζοντα προβλήματα και να διαχειριστούν, όσο καλύτερα μπορούν, την καθημερινότητα των δημοτών. Στην κατάσταση που βρίσκεται η πόλη της Καβάλας και τα δημοτικά διαμερίσματα της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια, τουλάχιστον, για να «συμμαζευτούν» τα πράγματα, αφού τα προηγούμενα χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, επομένως, η δημοτική αρχή δικαιούται μία «πίστωση χρόνου», αλλά τα προβλήματα που παρέλαβε «προίκα» από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Καβάλας, δεν πρέπει να γίνουν άλλοθι για να μην προχωρήσουν τα μεγαλόπνοα σχέδια, τα οποία θα δώσουν την αναπτυξιακή ώθηση που προσδοκούμε στον τόπο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017, τα πράγματα θα είναι περισσότερο αισιόδοξα και θα δίνουν προοπτική στον Δήμο. Γι’ αυτό θα είμαστε επιεικείς απέναντι στους διοικούντες και συγχρόνως αυστηροί ως προς την πραγματοποίηση των λίγων που προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016.

Η υπερψήφιση του συγκεκριμένου τεχνικού προγράμματος από την αντιπολίτευση, σύσσωμη, δεν θα ήταν επιδοκιμασία προς τη δημοτική αρχή, αλλά μία κίνηση στήριξης στην προσπάθεια που καταβάλλεται σε ένα αντίξοο περιβάλλον. Είναι λογικό και θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ενστάσεις και παρατηρήσεις. Έχουμε κι εμείς τέτοιες (αρκετές) ως προς τις επιλογές που έκανε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Για τις επιλογές αυτές θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που αρέσει στην πλειοψηφία των δημοτών, στις επόμενες εκλογές θα γίνει το «ταμείο» και η ανάλογη αξιολόγηση της προσπάθειας. Πρέπει να γνωρίζει, επίσης, η δημοτική αρχή, ότι η «πίστωση χρόνου» δεν είναι απεριόριστη. Η δουλειά πρέπει να ενταθεί ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.