Που είναι η μέχρι πρότινος, λαλίστατη μπεχρακική διοίκηση των λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης να βγει και να διεκδικήσει δημόσια την επίσπευση της έκδοσης άδειας, για τη νέα εταιρεία, «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε.» που τώρα αποφάσισε η διοίκηση Λαυρεντιάδη να ιδρύσει μέσα στο εργοστάσιο;;; Και για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι είδους νόμοι είναι αυτοί που επιτρέπουν να λειτουργούν διάφορες εταιρείες μέσα στον ίδιο χώρο, είτε με έδρα μέσα στο εργοστάσιο, είτε σε άλλη πόλη, είτε ακόμη και στο εξωτερικό;;;

Πως κάποιος ελεγκτής μπορεί μπαίνοντας από την είσοδο του εργοστασίου να ξεχωρίσει από πού μέχρι που είναι η ευθύνη της μιάς ή της άλλης εταιρείας και ποιος εργαζόμενος ανήκει σ αυτήν ή σε εκείνη την εταιρεία; Μήπως υπάρχουν λόγοι και σκοπίμως γίνονται όλα αυτά τα μπερδέματα; Πρόσφατα, κατατέθηκαν τα δικαιολογητικά για να εκδοθεί νέα άδεια λειτουργίας της πιο πάνω εταιρείας.

Είναι γνωστά τα γεγονότα που καταγγέλλουν οι απολυμένοι αναφορικά με τη στάση των υπαλλήλων της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας, στην μη εκτέλεση και στο τέλος την επιλεκτική εκτέλεση της εισαγγελικής εντολής, για να τους δοθούν, ως έχοντες νόμιμο συμφέρον, σχετικά δικαιολογητικά από το φάκελο της εταιρείας. Χρειάζεται πολύ μεγάλο θάρρος, για να μην εκτελεί ΑΜΕΣΑ κάποιος εισαγγελική εντολή και απορούμε πως δεν υπήρξαν συνέπειες. Υπήρξε παρέμβαση, δύο φορές, από τον αρμόδιο υφυπουργό, να μην εκδοθεί η σχετική άδεια για συγκεκριμένους λόγους.

Από την άλλη η εταιρεία πιέζει την υπηρεσία μέσω των δικηγόρων της να την εκδώσει άμεσα. Και στο τέλος, το πιο περίεργο και πιο εξευτελιστικό κατά την άποψή μας, είναι η χρησιμοποίηση του νέου «Σωματείου» των εργαζομένων στις νεότευκτες εταιρείες του Λαυρεντιάδη, ως μέσο πίεσης για να εκδοθεί η άδεια άμεσα. Τους έστειλε κι αυτοί πήγαν, στον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο και πίεσαν ζητώντας να εκδοθεί άμεσα η νέα άδεια του αφεντικού τους. Το να πήγαιναν ως άτομα, ή ως στελέχη της βιομηχανίας, κανείς δεν θα μπορούσε να πει τίποτα.

Το να πάνε όμως ως «Σωματείο», αυτό, νομίζουμε, ότι μειώνει τους ίδιους και υποβιβάζει το ρόλο που διεθνώς έχει ένα Σωματείο. Αλλά και η διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜ, έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση γιατί το Σωματείο των πρώην εργαζόμενων και νυν απολυμένων πήγε και πίεσε του υπαλλήλους να εκτελέσουν την Εισαγγελική εντολή. Τώρα που πήγε το άλλο Σωματείο στον Αντιπεριφερειάρχη να πιέσει να εκδώσει άμεσα η υπηρεσία, δηλαδή οι ίδιοι οι υπάλληλοι, τη νέα άδεια του Λαυρεντιάδη γιατί σιωπούν;;; Αυτή είναι καλή πίεση και η άλλη κακή;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.