Έντονο πολιτικό χαρακτήρα δίνει στο β΄ γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, η περιφερειακή οργάνωση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), ενόψει της επαναληπτικής διαδικασίας, για την ανάδειξη περιφερειάρχη και δημάρχων, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα ακόλουθα: «Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τον α΄ και β΄ βαθμό της 26ης Μαΐου (α΄ γύρος), οι δυνάμεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έδωσαν τη μάχη σε όλη την Περιφέρεια υποστηρίζοντας προοδευτικές, δημοκρατικές και ανεξάρτητες παρατάξεις, οι οποίες προγραμματικά έδιναν αυτοδιοικητικό όραμα και πολιτικά ήταν αντίπαλες στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας (νεοφιλελεύθερη αποδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της κ.λπ.) και της ακροδεξιάς, δυνάμεις της οποίας συχνά ήταν ενταγμένες στα ψηφοδέλτια που στήριζε η Νέα Δημοκρατία.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, εκφράζουμε το σεβασμό μας για όλα τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη, που είτε από θέση επικεφαλής, είτε στελεχώνοντας τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζαμε έδωσαν τη μάχη. Συγχαίρουμε όσες και όσους εξελέγησαν και είμαστε βέβαιοι πως θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, για το καλό της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ευχαριστούμε τους πολίτες που στήριξαν τις επιλογές μας, ενώ σεβόμαστε τη ψήφο τους, ακόμα κι αν έκαναν διαφορετικές επιλογές από τις δικές μας.

Στο β΄ γύρο (Κυριακή 2 Ιουνίου), ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις υποψήφιους, που δεν έχουν το χρίσμα του κυρίου Μητσοτάκη και τοποθετούνται στον προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο, ή κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι. Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες κι εκτός από τα πολιτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων, να συνυπολογίσουν και τις διαδρομές, τη φερεγγυότητα και την αποτελεσματικότητα των υποψηφίων, ειδικά όσων ήδη είχαν υπηρετήσει από θέσεις ευθύνης την αυτοδιοίκηση, να κρίνουν εκτός από τα λόγια και το έργο που παρουσίασαν, όταν άσκησαν διοίκηση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.