• Δεν έχουμε καταλάβει τίνος είναι η επιθυμία και η πρόταση, για την μετονομασία της οδού Κύπρου, που διέρχεται μπροστά από το Δημαρχείο Καβάλας, σε οδό Ελευθερίου Αθανασιάδη. Ο Βαγγέλης Παππάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» και υποψήφιος δήμαρχος, δήλωσε πως είναι δική του πρόταση.
  • Χθες, η σύζυγος του εκλιπόντος δημάρχου, είπε ότι ήταν επιθυμία του αείμνηστου Ελ. Αθανασιάδη, να δοθεί το όνομά του, αφού αποβιώσει, στην οδό Κύπρου. Αυτή είναι, πρόσθεσε, η επιθυμία και της οικογένειας του.
  • Θεωρούμε ότι δικαίωμα στο σεβασμό, δεν έχει μόνο το πρόσωπο που τιμάται, αλλά και εκείνος που αποδίδει την τιμή. Εάν η οικογένεια του εκλιπόντος Ελ. Αθανασιάδη «απαιτεί» τον σεβασμό στη μνήμη του, οφείλει να σεβαστεί και τον φορέα που θα τιμήσει τον δικό της άνθρωπο. Ο Δήμος Καβάλας είναι ένας Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα με ιστορία εκατό ετών! Αυτό τον Οργανισμό υπηρέτησαν, υπηρετούν και θα υπηρετήσουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες με κάποια προσφορά. Ο Δήμος είναι πάνω απ’ όλους.
  • Επομένως, όταν η σύζυγος του Ελ. Αθανασιάδη απευθύνεται στη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα στη δήμαρχο Καβάλας, δεν απευθύνεται σε κάποιο ιδιώτη, ο οποίος διαχειρίζεται τη δική περιουσία. Η δήμαρχος εκπροσωπεί τον Δήμο, δηλαδή όλους τους δημότες Καβάλας. Αυτό σημαίνει πως λογοδοτεί για τις αποφάσεις και τις πράξεις της, οι οποίες είτε ζημιώνουν, είτε βοηθούν, το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
  • Η Δήμητρα Τσανάκα, αντιλαμβανόμενη πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει την πολιτική απόφαση, για την τιμή που θα γίνει στον Ελ. Αθανασιάδη και σε άλλες προσωπικότητες της ιστορίας της πόλης, μόνη της, ζήτησε από τις παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο να συμμετέχουν κι αυτές.
  • Αν η σύζυγος Ελ. Αθανασιάδη θέλει να κατηγορήσει κάποιον, για τον τρόπο που γίνεται η συζήτηση του θέματος της ονοματοδοσίας της οδού Κύπρου, αυτός, κατά την άποψη μας, πρέπει να είναι ο Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος απαιτεί να ικανοποιηθεί το αίτημά του, από τη δημοτική αρχή, για να φανεί αρεστός στην οικογένεια του εκλιπόντος δημάρχου.
  • Η δική μας απορία είναι, γιατί πρέπει να μετονομαστεί μία οδός της πόλης και να μη δοθεί ονομασία σε κάποια ανώνυμη. Γιατί, επίσης, πρέπει να είναι οδός και όχι ένα σημαντικό κτίριο, ή άλλη δημοτική υποδομή; Ο ισχυρισμός ότι, έγινε προσφάτως μετονομασία της οδού Μητροπόλεως, σε οδός Μητροπολίτη Προκοπίου, δεν ευσταθεί. Κάθε περίπτωση ονοματοδοσίας είναι ξεχωριστή και πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά.
  • Ας αφήσει, λοιπόν, η οικογένεια Ελ. Αθανασιάδη τον Δήμο Καβάλας να συζητήσει και να πάρει την απόφαση. Κι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, να δεχτεί, με χαρά, την τιμή που θα γίνει στον δήμαρχο με την μεγαλύτερη χρονικά θητεία στον Δήμο Καβάλας. Η δήλωση της συζύγου: «Δεν θέλω να ασχοληθεί (σ.σ. η δήμαρχος) με την ονοματοδοσία του Λευτέρη Αθανασιάδη, με τρόπο που απαξιώνει τη μνήμη του, περιφέροντας το όνομα του σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης, αναζητώντας, δήθεν, την κατάλληλη λύση», θεωρούμε πως είναι απαξιωτική, όχι για τη Δ. Τσανάκα, αλλά για τον θεσμό που εκπροσωπεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.