Η νομιμοποίηση και αξιοποίηση των “ορφανών” λιμανιών

0

Ο Δήμος Καβάλας (και άλλοι Δήμοι) εισπράττει από τους επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο λιμανάκι των Σφαγείων κάποια τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν στην προβλήτα.

Κι αναρωτιόμαστε, πως αξιοποιούνται τα χρήματα αυτά από το Δήμο Καβάλας; Αφού στο λιμανάκι των Σφαγείων δεν γίνονται παρεμβάσεις για τον εξωραϊσμό του.

Κατά την άποψη μας, τα χρήματα από τα τέλη που εισπράττει ο Δήμος από τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, θα έπρεπε να «επενδύονται» για την αναβάθμισή της.

Τα Σφαγεία, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι από τις πιο γραφικές «γωνίες» της Καβάλας, οι οποίες, δυστυχώς, δεν έχουν αναδειχτεί.

Ορθώς η διοίκηση του Δήμου Καβάλας κάνει ενέργειες για τη νομιμοποίηση του λιμενίσκου στην Καλαμίτσα, αλλά πρέπει να κάνει το ίδιο και για λιμανάκια των Σφαγείων και της Νέας Καρβάλης.

Τα λεγόμενα «ορφανά» λιμάνια, αφού δεν ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, ούτε υπάρχει δημοτικό λιμενικό ταμείο για να τα διαχειρίζεται.

Θεωρούμε ότι τα λιμανάκια αυτά, μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

Ο λιμενίσκος Νέας Καρβάλης, για παράδειγμα, μπορεί, με τα απαραίτητα έργα, να γίνει ένα καλό αλιευτικό καταφύγιο, ενώ ο λιμενίσκος των Σφαγείων καταφύγιο για τους ερασιτέχνες αλιείς και μικρή μαρίνα με κάποιες πλωτές προβλήτες.

Από τη μια, οι Δήμοι διεκδικούν στρατόπεδα και τα «ορφανά» λιμάνια, αλλά από την άλλοι, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, που είναι ο συνδικαλιστικός τους φορέας, δεν έχει φέρει αποτέλεσμα στη διεκδίκηση αυτή.

Πως, λοιπόν, περιμένουν να αναπτυχθούν οι Δήμοι, χωρίς την κρατική ενίσχυση του παρελθόντος και με περιορισμένα έσοδα από τα δημοτικά τέλη;

Το Ε.Σ.Π.Α. δεν αρκεί. Απαιτείται αξιοποίηση της δημοτικής και της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.